«Αν το Μαρόκο είχε την πρόθεση να βλάψει την Αλγερία, θα την είχε καταβροχθίσει σε χρόνο ρεκόρ» - Διαρροή για Μακρόν

Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να είπε σε μια ηχητική διαρροή που του αποδόθηκε ότι «αν το Μαρόκο είχε την πρόθεση να βλάψει την Αλγερία, θα την είχε καταβροχθίσει σε χρόνο ρεκόρ. Όσο για την Αλγερία, είναι απλώς μια αγορά για ρωσικά σκραπ», αναφέρει το defense arabic.

Είπε πως «Το Μαρόκο είναι ικανό να τορπιλίσει την Αλγερία, αλλά έχει άλλες προτεραιότητες!».

Η ηχητική διαρροή που αποδόθηκε στον Μακρόν ανέτρεψε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι ακτιβιστές κυκλοφόρησαν την ηχογράφηση, η οποία περιελάμβανε σκληρή κριτική για την Αλγερία που ισοδυναμούσε με προσβολή, καθώς ο Μακρόν περιέγραψε τον Αλγερινό Πρόεδρο Tebboune ως «αφελή» και «αποφασιστικό», υπονοώντας τον έλεγχο του στρατού.

Η διαρροή, της οποίας η αυθεντικότητα δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί, παραμένει όμηρος αντικρουόμενων αναγνώσεων μεταξύ εκείνων που αποκλείουν ότι ο Μακρόν θα εξέφραζε μια θέση που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα του σε νέα κρίση με την Αλγερία και όσων βλέπουν σε αυτό την αληθινή άποψη του Μακρόν για την Αλγερία.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail