Ο Πολωνός πρωθυπουργός ζητά την έκδοση του μετανάστη που είναι ύποπτος για τη δολοφονία της Πολωνέζας στην Κω

Freepen.gr -
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki κάλεσε τις ελληνικές αρχές να παραδώσουν τον κύριο ύποπτο για τη δολοφονία της 27χρονης Anastazja Rubinska, της οποίας το γυμνό σώμα βρέθηκε τυλιγμένο σε μια σακούλα σκουπιδιών στο ελληνικό νησί της Κω την Κυριακή μετά από εβδομαδιαία εντατική αναζήτηση.

ένας 32χρονος μετανάστης από το Μπαγκλαντές συνελήφθη το Σάββατο, αρχικά ως ύποπτος ότι απήγαγε την Πολωνή, η οποία είχε πετάξει πρόσφατα στην Κω με τον σύντροφό της για να δουλέψει σε ξενοδοχείο το καλοκαίρι.

Σε μια έκτακτη παρέμβαση, ο Morawiecki έγραψε τη Δευτέρα στο Twitter ζητώντας την έκδοση του υπόπτου στη Βαρσοβία για να αντιμετωπίσει κατηγορίες, παρά το ότι αδίκημα που διαπράχθηκε σε ελληνικό έδαφος.

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια ​​δολοφονία της 27χρονης Anastazja. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να εκδώσει τον ύποπτο σε πολωνικό δικαστήριο για να λάβει την υψηλότερη δυνατή ποινή», έγραψε.

Το αίτημα βρήκε ανταπόκριση σε βουλευτές του ίδιου του κόμματός του, συμπεριλαμβανομένου του Adam Andruszkiewicz, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ένας μετανάστης που δολοφόνησε βάναυσα μια Πολωνή πρέπει να τιμωρηθεί με την υψηλότερη δυνατή τιμωρία και να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή. «Μια πολύ καλή απόφαση του πρωθυπουργού Morawiecki να ζητήσει από την Ελλάδα να εκδώσει τον δολοφόνο στην Πολωνία. Η δικαιοσύνη είναι το πιο σημαντικό για εμάς».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το θέμα. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail