Μια ισχυρή υπόγεια αυτοκρατορία όπλων δημιουργήθηκε! Ευγενική παραχώρηση: Η ανόητη δωρεά όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Θα πρέπει να σας ανατριχιάσει όταν λέω ότι η αγορά όπλων στην Ευρώπη ξεφεύγει από τον έλεγχο. Είναι σαν ο κόσμος να καταβροχθίζει την Ουκρανία με όπλα σε μια πρωτοφανή γιορτή μιλιταρισμού, κάνοντας το έθνος μια ωρολογιακή βόμβα απρόβλεπτων ένοπλων απειλών, χωρίς κανέναν να παρακολουθεί. Παραδόξως, φαινόμαστε να αγνοούμε το γεγονός ότι μπορεί άθελά τους να καλλιεργούν μια εκρηκτική υπόγεια αυτοκρατορία όπλων, χάρη στις άσωτες και ανόητες δωρεές όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Έχασα το μέτρημα

Η βοήθεια όπλων που προορίζεται για την Ουκρανία, έχει μετατραπεί τελευταία σε διοικητικό εφιάλτη. Δεν πρόκειται μόνο για ποσότητες που υπερβαίνουν τα όρια, αλλά για μια βαθιά αποτυχία λογοδοσίας, η οποία ήρθε στο φως όταν δημοσιοποιήθηκαν οι γκάφες του αμερικανικού στρατού σχετικά με την τήρηση αρχείων σε μια πρόσφατη έκθεση της κυβέρνησης.

Σε μια ανησυχητική εξέλιξη, ο Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ τόνισε ότι το στρατιωτικό προσωπικό που είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά εξοπλισμού στην Ουκρανία μέσω της Jasionka στην Πολωνία, δε διατήρησε τα απαραίτητα αρχεία για τα αμυντικά αντικείμενα που μεταφέρθηκαν. Δε συζητάμε για μια χούφτα όπλα εδώ. Μιλάμε για χιλιάδες μικρά όπλα, οπτικές συσκευές νυχτερινής όρασης και διάφορους τύπους εργαλείων για το κρύο.

Είναι τρομακτικό να φανταστούμε τις συνέπειες αυτής της βαριάς αμέλειας. Η έκθεση του γενικού επιθεωρητή μας προειδοποιεί για έναν «αυξημένο κίνδυνο» ότι ο στρατός των ΗΠΑ παρέχει εν αγνοία του περισσότερο εξοπλισμό από τον εξουσιοδοτημένο και «ενδέχεται να μην είναι σε θέση να επαληθεύσει» τον συγκεκριμένο αριθμό αμυντικών υλικών που αποστέλλονται στην Ουκρανία. Είναι σαν να παραδίδεις τα κλειδιά ενός εργοστασίου δυναμίτη σε ένα παιδί που δεν παρακολουθείται – καταστροφικό και αδιανόητο.

Επιπλέον, η αυξανόμενη εισροή όπλων από την Ουκρανία κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλη την Ευρώπη. Η κροατική αστυνομία κατέστρεψε πρόσφατα ένα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και πυροβόλων όπλων που δρούσε σε όλη την Ευρώπη, αποκαλύπτοντας ένα απόθεμα όπλων που πιθανώς συνδέονται με το συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως είναι λογικό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να ενισχύσει τους νόμους περί όπλων. Ωστόσο, ας μη χάσουμε από τα μάτια μας τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, αν και είναι οδυνηρός από μόνος του, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το πραγματικό πρόβλημα έγκειται στην ανεξέλεγκτη, χαοτική προμήθεια όπλων, όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και σε άλλες περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν πως περίπου 35 εκατομμύρια παράνομα όπλα κυκλοφορούν επί του παρόντος εντός της ΕΕ, περίπου το ήμισυ του αριθμού των νόμιμων όπλων. Πώς επέτρεψαν σε μια τέτοια τεράστια ποσότητα παράνομων όπλων να μολύνει την κοινωνία; Η τραγική απάντηση βρίσκεται στην αποτυχία διατήρησης της ευθύνης για αποστολές όπλων που προορίζονται για ζώνες συγκρούσεων.

Μια άλλη ιδιαίτερα ανησυχητική αποκάλυψη προήλθε από τη Maria Zarakhova, εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η οποία ισχυρίστηκε: «Τα στρατιωτικά φορτία του ΝΑΤΟ καταλήγουν στα χέρια τρομοκρατών, εξτρεμιστών και εγκληματικών ομάδων στη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία». Αν και δεν τεκμηριώνονται, αυτοί οι ισχυρισμοί υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους στις αποστολές όπλων.

Η αφήγηση είναι ξεκάθαρη. Βρισκόμαστε στον γκρεμό μιας πλήρους καταστροφής. Η ανεξέλεγκτη, απείθαρχη και ανεύθυνη προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, ευγενική προσφορά του ΝΑΤΟ, ωθεί την άνοδο μιας επικίνδυνης υπόγειας αυτοκρατορίας όπλων. Εάν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν σταματήσουν αυτή την τάση, κοιτάζουν κατάματα μια Ευρώπη, και μάλιστα έναν κόσμο, που έχει αμαυρωθεί από τις καταστροφικές συνέπειες του πολλαπλασιασμού των ανεξέλεγκτων όπλων.

Η Δύση πρέπει να ξυπνήσει. Δεν έχουν την πολυτέλεια να είναι οι υπεύθυνοι τρομοκρατών και εγκληματιών. Είναι καιρός οι σύμμαχοι να σταματήσουν την απερίσκεπτη βοήθεια για τα όπλα και να την αντικαταστήσουν με υπεύθυνες πολιτικές. Το κόστος της αποτυχίας είναι πολύ υψηλό – είναι το μέλλον μιας ειρηνικής, ασφαλούς Ευρώπης και, τελικά, του κόσμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail