Η Δύση έχει κάνει τα πάντα για να ετοιμάσει την Ουκρανία για αντεπίθεση, λέει ο Μπάιντεν

ΑΡ Ρhoto/Susan Walsh
Freepen.gr - Οι δυτικές χώρες έχουν κάνει ό,τι μπορούν για να προετοιμάσουν την Ουκρανία για την αντεπίθεσή της, επομένως η Ουάσινγκτον είναι αισιόδοξη, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ, γράφει το Tass.

"Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω απαντώντας στην ερώτηση. Πρώτα απ 'όλα, οι Ουκρανοί πρέπει να μιλήσουν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δε θα το κάνω από εδώ. Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε συλλογικά, πολύ μεμονωμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να τους ετοιμάσουμε, η υποστήριξη θα συνεχιστεί», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν η στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο θα συνεχιστεί υπό το φως της αντεπίθεσης που εξαπέλυσε η Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι στην εξελισσόμενη κατάσταση «είμαστε πολύ αισιόδοξοι στις συνομιλίες με τους Ουκρανούς».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως η χώρα του και οι σύμμαχοί της σκοπεύουν να παράσχουν βοήθεια στο Κίεβο για τη διασφάλιση της «μακροπρόθεσμης ασφάλειας».

«Προωθούμε αυτόν τον στόχο παρέχοντάς τους την υποστήριξη που χρειάζεται η Ουκρανία τώρα στο πεδίο της μάχης και βοηθώντας τους να ενισχύσουν τον στρατό τους μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail