Η ΕΕ δεν είναι πλέον ο κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας

pixabay / Pexels
Freepen.gr - Ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέχισε να μειώνεται εν μέσω των δυτικών κυρώσεων στη Μόσχα, επιβεβαίωσε ο Ruslan Davydov, εν ενεργεία επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας στο RIA Novosti την Πέμπτη μιλώντας στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

"Η ΕΕ έχει χάσει το καθεστώς της ως βασικού εμπορικού εταίρου της Ρωσίας, το μερίδιό της στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας έχει μειωθεί από 38% πριν από δύο χρόνια σε 17,6%", δήλωσε.

Οι επίσημες στατιστικές δείχνουν ότι το 2020 η ΕΕ ήταν ο κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας, αντιπροσωπεύοντας το 37,3% του συνολικού εμπορίου αγαθών της χώρας. Πάνω από το 36% των εισαγωγών της Ρωσίας προήλθε από την ΕΕ και το 37,9% των εξαγωγών της πήγε στο μπλοκ των 27 Εθνών.

Το συνολικό εμπόριο αγαθών μεταξύ της Ρωσίας και του μπλοκ ανήλθε σε 257,5 δισεκατομμύρια ευρώ (279 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι εισαγωγές της ΕΕ ανήλθαν σε 158,5 δισεκατομμύρια ευρώ και κυριαρχούνταν από καύσιμα και προϊόντα εξόρυξης, ιδίως ορυκτά καύσιμα, ξύλο, σίδηρο, χάλυβα και λιπάσματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail