Πολωνός στρατηγός: Η Πολωνία να «βοηθήσει οποιαδήποτε εξέγερση» στη Λευκορωσία για την ανατροπή του Λουκασένκο

Freepen.gr - Μια εξέγερση μπορεί να ξεσπάσει σύντομα στη Λευκορωσία κατά του προέδρου Aleksander Lukashenko και η Πολωνία θα πρέπει να είναι έτοιμη να υποστηρίξει όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις εναντίον του δικτάτορα της Λευκορωσίας, ισχυρίστηκε ο Πολωνός στρατηγός Waldemar Skrzypczak.

«Εάν η ουκρανική αντεπίθεση είναι επιτυχής, εκείνοι οι ένοπλοι Λευκορώσοι που αποτελούν μέρος του στρατιωτικού δυναμικού του ουκρανικού στρατού δε θα καταθέσουν τα όπλα τους», είπε στο πρόγραμμα «Gość Wydarzeń» στο Polsat News. «Θα πάνε στη Λευκορωσία. Ελπίζω ότι αυτό θα προκαλέσει μια εξέγερση στη Λευκορωσία, την οποία φοβάται ο Λουκασένκο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό του επιτελείου του πολωνικού στρατού, η Πολωνία πρέπει να είναι έτοιμη να βοηθήσει οποιαδήποτε εξέγερση ενάντια στο καθεστώς Λουκασένκο. «Έχουμε λόγους να τους βοηθήσουμε, όπως βοηθάμε τους Ουκρανούς», είπε.

Ο στρατηγός προέβλεψε πως ο λαός της Λευκορωσίας θα υποστηρίξει την εξέγερση και θα ξεσηκωθεί με ενθουσιασμό εναντίον του Λουκασένκο, καθώς δεν έχει πλέον τις στρατιωτικές δυνατότητες να αποτρέψει μια τέτοια εξέγερση. «Η Ρωσία δεν θα τον βοηθήσει πολύ γιατί θα έχει τα δικά της προβλήματα», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον στρατηγό, εάν συμβεί η εξέγερση, θα υπάρξει έξοδος Λευκορώσων προς την Πολωνία και η Πολωνία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail