Η Νότια Αφρική προέτρεψε να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων

RIA Novosti / Grigory Sysoev
Freepen.gr - Η Νότια Αφρική πιστεύει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων και διπλωματίας, λαμβάνοντας υπόψη τις βασικές αρχές της μη ευθυγράμμισης με στρατιωτικά μπλοκ, δήλωσε ο Πρόεδρος Cyril Ramaphosa μετά την επίσκεψη Αφρικανών ηγετών στη Ρωσία και την Ουκρανία.

"Ως Νότια Αφρική, συνεχίζουμε να διατηρούμε τη θέση ότι η σύγκρουση πρέπει να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων και διπλωματικών μέσων, σεβόμενοι τις ιδρυτικές αρχές του Κινήματος των Αδεσμεύτων και επίσης θεωρώντας ότι ο τερματισμός της είναι προς το συλλογικό συμφέρον όλων", δήλωσε ο Ramaphosa σε δήλωση που αναρτήθηκε στον κυβερνητικό ιστότοπο.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι Αφρικανοί ηγέτες, κατά τις επισκέψεις τους στη Ρωσία και την Ουκρανία, εξήγησαν τον αντίκτυπο της σύγκρουσης στους κατοίκους των χωρών τους και επίσης πιστεύουν πως μπορούν να συμβάλουν στις διεθνείς προσπάθειες για την επίλυσή της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail