Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στους Κινέζους κατασκευαστές υπερηχητικών όπλων

China's YJ-21E anti-ship hypersonic missile Photo: Baidu
Freepen.gr -
Συνολικά σε 31 επιπλέον κινεζικές εταιρείες έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες για φερόμενα αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αμερικανικής τεχνολογίας για την παραγωγή υπερηχητικών όπλων και την πώλησή τους στο Πακιστάν και τη βοήθεια της κινεζικής κυβέρνησης για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Ουιγούρων στο Xinjiang, αναφέρουν οι asiatimes.com.

Τέσσερις από τις εταιρείες που επιβλήθηκαν πρόσφατα κυρώσεις – Affiliates International, Changzhou Utek Composite Co Ltd, Beijing Luo Luo Technology Development Co Ltd και Tiger Force Electronics Ltd – προστέθηκαν στη «λίστα οντοτήτων» του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ με βάση τις συνεισφορές στο πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Πακιστάν.

Η ανακοίνωση ήρθε αφότου η Κίνα ολοκλήρωσε την παράδοση τεσσάρων φρεγατών 054A/P στο Πακιστάν στις 9 Μαΐου. Οι φρεγάτες φέρουν τους κινεζικούς υπερηχητικούς πυραύλους επιφανείας-εδάφους CM-302 και τους υπερηχητικούς αντιπλοϊκού; πυραύλους P282 του Πακιστάν.

Ωστόσο, ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι τα βασικά μέρη του P282 προήλθαν από την Κίνα και θα πρέπει πραγματικά να θεωρηθεί μια ανανεωμένη έκδοση του κινεζικού υπερηχητικού πυραύλου CM-401, ο οποίος έχει ταχύτητα 6 Mach.

«Η αποτροπή της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών ως μέρος της στρατηγικής πολιτικο-στρατιωτικής σύντηξης της Κίνας και η απειλή της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας», δήλωσε ο Alan Estevez, υφυπουργός Εμπορίου για τη Βιομηχανία και την Ασφάλεια στις ΗΠΑ. «Οι σημερινές ενέργειες είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την προσπάθεια».

«Είναι επιτακτική ανάγκη να αποτρέψουμε την Κίνα από το να αποκτήσει αμερικανικές τεχνολογίες και τεχνογνωσία για να ενεργοποιήσει τα προγράμματα στρατιωτικού εκσυγχρονισμού της», δήλωσε ο Μάθιου Άξελροντ, βοηθός γραμματέας για την επιβολή των εξαγωγών στις ΗΠΑ. «Και αυτός είναι ο λόγος που, σήμερα, προσθέτουμε μέρη που συνδέονται με τα προγράμματα υπερηχητικών, ναυτικού εκσυγχρονισμού και εκπαίδευσης στρατιωτικών πιλότων της Κίνας στη λίστα οντοτήτων μας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail