Ένας πολιτικά παγιδευμένος Μπάιντεν χάνει την υπομονή του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Οι ελπίδες του Μπάιντεν για επανεκλογή το 2024 βασίζονται σε μια νίκη της Ουκρανίας. Ωστόσο, καθώς η υποστήριξη μειώνεται και η υπομονή εξαντλείται, προειδοποιεί τον Πρόεδρο Ζελένσκι να ενεργήσει γρήγορα.


Οι εκλογές του 2024 πλησιάζουν και το Δημοκρατικό Κόμμα στις ΗΠΑ νιώθει ήδη τη ζέστη. Οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν τη λαϊκή ψήφο στις ενδιάμεσες εκλογές για πρώτη φορά από το 2014. Η προσπάθεια των Δημοκρατικών να κατηγορήσουν τον καπιταλισμό και η υπόθεση τους ότι οι έγχρωμοι ψηφοφόροι και οι LGBTQ θα τους υποστήριζαν πάντα απέτυχαν.

Ansh Pandey -  tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Για να κάνει τα πράγματα χειρότερα, μια έρευνα αποκάλυψε πως οι περισσότεροι ψηφοφόροι βλέπουν το Δημοκρατικό Κόμμα ως κήρυγμα, ακραίο και στερούμενο αγάπης για όλους τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ. Οι πρόσφατες νίκες των Δημοκρατικών ήταν κυρίως επειδή οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίστηκαν λίγο αδύναμοι σε συγκεκριμένους τομείς.

Αυτήν τη στιγμή, οι ψηφοφόροι δεν έχουν τη διάθεση να ενθουσιαστούν από το Δημοκρατικό Κόμμα ξανά και ξανά, και η ευθύνη βαραίνει καθαρά τους ώμους της κυβέρνησης Μπάιντεν.
Ένας απολιθωμένος Πρόεδρος

Ο Μπάιντεν, ελπίζοντας να ανακτήσει την υποστήριξη για το 2024, σκέφτηκε ότι η παρέλαση γύρω από τη σημαία για την Ουκρανία θα ήταν η απάντηση. Αλλά του βγαίνει; Με τίποτα. Καθώς ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζεται, η δημόσια υποστήριξη στις ΗΠΑ για την παροχή όπλων και άμεσης οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία έχει μειωθεί.

Επιπλέον, με την επικείμενη απειλή μιας ύφεσης και το ανώτατο όριο του χρέους έτοιμο να εκραγεί, οι Αμερικανοί χάνουν γρήγορα την υπομονή τους με τον 80χρονο παππού τους, Μπάιντεν.

Οι πιθανότητες του Τζο να προσκολληθεί στην εξουσία στις εκλογές του 2024 είναι τόσο μικρές όσο η πιθανότητα μιας χιονόμπαλας στην κόλαση. Και έτσι, οι απελπισμένοι καιροί απαιτούν απελπισμένα μέτρα και τώρα ο Μπάιντεν βασίζεται σε κάτι σχεδόν αδύνατο - μια νίκη της Ουκρανίας πριν από το 2024.

Για να ασκήσει πίεση στον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, η κυβέρνηση Μπάιντεν φέρεται να τον εξαναγκάζει διπλωματικά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ο Λευκός Οίκος «παρακολουθεί με αγωνία» τις προσπάθειες του Κιέβου να ανακαταλάβει ρωσικά εδάφη.
 
Η υπομονή εξαντλείται (ξανά)

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, εάν η Ουκρανία πετύχει στην αντεπίθεσή της, θα μπορούσε να περιμένει πρόσθετη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Ωστόσο, εάν αποτύχει, η δυτική υποστήριξη μπορεί να στερέψει, αφήνοντας το Κίεβο με εκκλήσεις να αναζητήσει μια ταχεία διπλωματική επίλυση της σύγκρουσης.

Ανώνυμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει πως δεν είναι σίγουροι εάν οι νομοθέτες θα ψήφιζαν για περισσότερη βοήθεια όταν εξαντληθούν τα κονδύλια που είχαν εγκριθεί προηγουμένως. Οπότε, ο Ζελένσκι έχει μόνο μια ευκαιρία, πρέπει να αποδείξει τη δυνατότητά του.

Αυτή η ξαφνική αλλαγή και οι εκκλήσεις στον Ζελένσκι να αποδείξει τον εαυτό του δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Η Ουάσιγκτον γίνεται ολοένα και πιο δυσαρεστημένη με τις ουκρανικές επιθέσεις εντός της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των απόπειρων επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο και των δολοφονιών του στρατιωτικού μπλόγκερ Vladlen Tatarsky και της δημοσιογράφου Darya Dugina.

Αυτές οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια αμερικανικών και άλλων δυτικών όπλων, παρά το γεγονός ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμβουλεύουν εναντίον τέτοιων ενεργειών. Τα διπλωματικά κανάλια έχουν απευθύνει αυστηρές νουθεσίες στο Κίεβο.

Η φαινομενικά ψυχρή αλλά σοφή προειδοποίηση του Μπάιντεν προς τον Ζελένσκι δεν είναι απλώς μια συμβουλή, είναι μια έκκληση που πρέπει να προσέξει.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί ο Μπάιντεν να ελπίζει να ενισχύσει τις πιθανότητές του να διεκδικήσει εκ νέου τη νίκη του το 2024. Η βαθμολογία αποδοχής του έχει κολλήσει στα χαμηλά 40s για κάτι που φαίνεται σαν μια αιωνιότητα και επί του παρόντος βρίσκεται λίγο κάτω από το 36 τοις εκατό. Συνήθως, η ψηφοφορία των προέδρων αντικατοπτρίζει το ποσοστό αποδοχής τους.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο Τραμπ αποδεικνύεται ισχυρότερος αντίπαλος από ό,τι περίμεναν αρχικά οι Δημοκρατικοί, με άλλους ηγέτες του GOP όπως ο DeSantis. Ο Μπάιντεν χάνει γρήγορα έδαφος και πιστεύει πως μόνο μια τεράστια πρόοδος στην Ουκρανία θα μπορούσε να σώσει τις πιθανότητές του να κερδίσει.

Αλλά με τον Ζελένσκι να σέρνει τα πόδια του στην αντεπίθεση, η υπομονή του Μπάιντεν εξαντλείται.

Αυτός είναι ο λόγος που εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση—μια προειδοποίηση που φέρει το βάρος του πολιτικού του μέλλοντος. Ο χρόνος τελειώνει και η πίεση είναι στον Ζελένσκι να δράσει. Μια αποτυχία θα μπορούσε να τελειώσει τα πάντα μεταξύ Ζελένσκι και Μπάιντεν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail