Η παραγωγή τροφίμων στις ΗΠΑ έχει πάρει μια πολύ επικίνδυνη στροφή προς τη λάθος κατεύθυνση

pixabay
Εάν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν παράγουν αρκετά τρόφιμα, δεν τρώμε. Πρέπει λοιπόν να είμαστε πάντα πολύ ευγνώμονες για τους σκληρά εργαζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους μας. Δυστυχώς, τα αγροκτήματα και τα ράντσα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πληγεί από μια σειρά καταστροφών τους τελευταίους μήνες, και ως αποτέλεσμα η παραγωγή τροφίμων έχει πάρει μια στροφή προς το χειρότερο. 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι θα πρέπει να περιμένουμε πως σύντομα θα υπάρξουν ελλείψεις σε ορισμένα είδη; Δυστυχώς, φαίνεται ότι αυτό είναι πιθανό να ισχύει. Για παράδειγμα, αναφέρεται πως περίπου το 90 τοις εκατό της συγκομιδής ροδάκινου της Τζόρτζια για φέτος έχει καταστραφεί:

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και στη Τζόρτζια καλοκαίρι σημαίνει ροδάκινα.

Ωστόσο, οι κηπουροί στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια λένε πως περίπου το 90% της σοδειάς του Peach State έχει καταστραφεί από τις κακές καιρικές συνθήκες και το θερμαινόμενο κλίμα.

Η τελευταία φορά που τα πράγματα ήταν τόσο άσχημα ήταν το 1955, σύμφωνα με τον Lawton Pearson της Pearson Farm στο Fort Valley της Τζόρτζια.

Μου αρέσει πολύ ένα καλό ροδάκινο.

Αλλά αν θέλετε να βυθίσετε τα δόντια σας σε μερικά φρέσκα ροδάκινα τους επόμενους μήνες, δε θα έρθουν από τη Τζόρτζια:

Επομένως, μην υπολογίζετε ότι θα βυθίσετε τα δόντια σας σε ένα ροδάκινο από το Peach State σύντομα.

«Όχι τα ροδάκινα της Τζόρτζια», λέει ο Pearson. «Δεν νομίζω ότι θα δεις ροδάκινα της Τζόρτζια στο μπακάλικο».

Ίσως σκέφτεστε ότι απλώς θα φάμε περισσότερα πορτοκάλια.

Δυστυχώς, προβλέπεται πως ένας συνδυασμός παραγόντων θα κάνει τη συγκομιδή πορτοκαλιού στη Φλόριντα να είναι 56 τοις εκατό μικρότερη φέτος

Η βιομηχανία εσπεριδοειδών της Φλόριντα σημείωσε τη χειρότερη συγκομιδή της από το 1937, κάτι που θα πρέπει να δώσει στους θαυμαστές του πορτοκαλιού κάποια παύση στο σούπερ μάρκετ.

Οι ζημιές από την εποχή των τυφώνων του 2022, σε συνδυασμό με τον αντίκτυπο της πράσινης ασθένειας των εσπεριδοειδών, καταστρέφουν την καλλιέργεια πορτοκαλιού της ηλιόλουστης πολιτείας.

Αυτό πιθανότατα θα προκαλέσει αύξηση των τιμών των εσπεριδοειδών σε εθνικό επίπεδο, καθώς οι αγρότες της Φλόριντα κατέγραψαν τη μικρότερη συγκομιδή πορτοκαλιού τα τελευταία 90 χρόνια, σύμφωνα με την τελευταία γεωργική έκθεση της πολιτείας.

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δήλωσε τον Ιανουάριο πως μόνο 18 εκατομμύρια κουτιά πορτοκαλιών Φλόριντα θα κυκλοφορούσαν στην αγορά το 2023, μείωση 56 τοις εκατό από πέρυσι.

Νομίζω ότι θα υπάρχει ακόμα χυμός πορτοκαλιού Φλόριντα στα καταστήματα.

Αλλά πιστεύω επίσης πως θα κοστίσει πολύ περισσότερο.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει σοβαρή ανησυχία για τη συγκομιδή χειμερινού σιταριού στη μέση της χώρας.

Σε αυτό το σημείο, η ξηρασία ήταν τόσο κακή που πάνω από το ένα τέταρτο του συνόλου του χειμερινού σιταριού στην πολιτεία του Κάνσας μπορεί να μη συγκομιστεί καν:

Μήνα με μήνα χωρίς αρκετή βροχή έχει καταστήσει το Κάνσας το επίκεντρο μιας επίμονης ξηρασίας που καλύπτει τμήματα των Μεγάλων Πεδιάδων.

Ενώ η ξηρασία που μάστιζε σχεδόν ολόκληρο το δυτικό μισό των ΗΠΑ πέρυσι έχει υποχωρήσει, έχει μόνο επιδεινωθεί στο Κάνσας. Το κράτος βιώνει τη σοβαρότερη ξηρασία στη χώρα και τη χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας.

Εάν οι βροχές δεν έρθουν σύντομα, πάνω από το ένα τέταρτο των χωραφιών με σιτάρι της πολιτείας θα μπορούσαν να βρίσκονται σε τόσο άθλιες συνθήκες, με τους αγρότες να μην τα μαζεύουν καν, σύμφωνα με το Kansas Wheat.


Αν σας αρέσει να τρώτε προϊόντα από σιτάρι, αυτό θα πρέπει να σας απασχολήσει πολύ.

Ταυτόχρονα, οι προμήθειες βοείου κρέατος γίνονται επίσης στενότερες επειδή το μέγεθος του κοπαδιού αγελάδων βοείου κρέατος στις ΗΠΑ είναι πλέον «το μικρότερο από το 1962»:

Τώρα, το κοπάδι αγελάδων βοείου κρέατος στις ΗΠΑ είναι το μικρότερο από το 1962. Η ξηρασία και το υψηλό κόστος των ζωοτροφών ώθησαν τους παραγωγούς να στείλουν τα ζώα για σφαγή αντί να τα κρατήσουν για αναπαραγωγή. Οι αγρότες που παχαίνουν βοοειδή έχουν κερδίσει μόχλευση στις διαπραγματεύσεις πωλήσεων για τις συσκευασίες κρέατος που κυριαρχούν στην αγορά, όπως η Tyson Foods Inc (TSN.N), η Cargill Inc (CARG.UL) και η JBS USA (JBS.UL).

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχω γράψει τόσα πολλά άρθρα σχετικά με την αδυσώπητη υπερξηρασία που μαστίζει το δυτικό μισό της χώρας.

Προειδοποίησα πως αυτή η ατελείωτη ξηρασία θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στην παραγωγή τροφίμων και τώρα έφτασε αυτή η μέρα.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει λιμός στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2023.

Θα έχουμε ακόμα αρκετό φαγητό για να φάμε.

Αλλά χωρίς αμφιβολία οι προμήθειες τροφίμων γίνονται περιορισμένες και η πείνα έχει αρχίσει να ξεσπά σε πολλά από τα φτωχότερα μέρη του πλανήτη.

Φυσικά το φαγητό δεν είναι το μόνο που υπάρχει έλλειψη. Αναφέρεται πως οι ελλείψεις φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες «πλησιάζουν σε επίπεδα ρεκόρ»:

Χιλιάδες ασθενείς αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στη λήψη θεραπειών για τον καρκίνο και άλλες απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, με τις ελλείψεις φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες να πλησιάζουν σε επίπεδα ρεκόρ.

Τα νοσοκομεία ψάχνουν τα ράφια για προμήθειες ενός φαρμάκου που αναστρέφει τη δηλητηρίαση από μόλυβδο και για ένα αποστειρωμένο υγρό που χρειάζεται για να σταματήσει η καρδιά για χειρουργική επέμβαση by pass. Ορισμένα αντιβιοτικά εξακολουθούν να είναι σπάνια μετά τη χειμερινή περίοδο γρίπης, όταν γιατροί και ασθενείς κυνηγούσαν μανιωδώς φάρμακα για ασθένειες όπως ο στρεπτόκοκκος. Ακόμα και το παιδικό Tylenol ήταν δύσκολο να βρεθεί.

Βρισκόμαστε στη διαδικασία μετάβασης από την εποχή της αφθονίας στην εποχή της σπανιότητας.

Για τους περισσότερους από εμάς, το να πάμε στο κατάστημα και να πάρουμε ό,τι θέλουμε δεν ήταν ποτέ πρόβλημα.

Αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν γρήγορα και ολόκληρος ο κόσμος ανταγωνίζεται για σταθερά μείωση των πόρων.

Την ίδια στιγμή, η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων πλήττεται από ξηρασία, ασθένειες, φυσικές καταστροφές και απίστευτα τρελά καιρικά μοτίβα.

Όπως αναφέρω λεπτομερώς στο "End Times", ο σοβαρός παγκόσμιος λιμός είναι αναπόφευκτος αυτόν τον αιώνα. Ανεξάρτητα από τις επιλογές που κάνουν τώρα οι ηγέτες, είναι απλώς θέμα χρόνου η παγκόσμια ζήτηση για τρόφιμα να υπερβεί κατά πολύ την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων.

Οι περισσότεροι από εσάς που το διαβάζετε αυτό ζείτε σε πλούσιες χώρες και οι πλούσιες χώρες θα έχουν τους πόρους για να αγοράσουν το μεγαλύτερο μέρος των τροφίμων που παράγονται στην πραγματικότητα.

Αλλά παρόλο που οι πλουσιότερες χώρες θα τα πάνε σχετικά καλύτερα από τις φτωχότερες, η αλήθεια είναι πως όλοι θα υποφέρουν.

Ελπίζω λοιπόν ότι προετοιμάζεστε για τις δύσκολες στιγμές που έρχονται, γιατί θα ταρακουνήσουν την κοινωνία μας μέχρι το μεδούλι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail