Πούτιν: Η Ρωσία έχει περισσότερα πυρηνικά όπλα από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ

kremlin.ru - Ramil Sitdikov, RIA Novosti Host Photo Agency
Freepen.gr - Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα μόνο εάν βρεθεί αντιμέτωπη με μια υπαρξιακή απειλή, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) στις 16 Ιουνίου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την στάση του σχετικά με τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων χαμηλής απόδοσης ως αποτρεπτικού μέσου, ο Πούτιν τόνισε ότι η στάση του σχετικά με την ιδέα χρήσης τέτοιων όπλων ήταν «αρνητική» και έδειξε το πυρηνικό δόγμα της Μόσχας.

«Τα πυρηνικά όπλα δημιουργούνται για να διασφαλίσουν την ασφάλειά μας με την ευρύτερη έννοια και την ίδια την ύπαρξη του ρωσικού κράτους. Αλλά εμείς, πρώτον, δεν έχουμε τέτοια ανάγκη και δεύτερον, το ίδιο το γεγονός της συζήτησης αυτού του θέματος μειώνει ήδη το όριο για τη χρήση [πυρηνικών] όπλων», είπε, σύμφωνα με το RT.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει σε συνομιλίες για τον πυρηνικό αφοπλισμό με τη Δύση, δεδομένου ότι η μείωση του οπλοστασίου της χώρας θα την έθετε σε μειονεκτική θέση.

«Διαθέτουμε περισσότερα όπλα αυτού του είδους από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Το γνωρίζουν και προσπαθούν πάντα να μας πείσουν να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για τη μείωση. Τρελοί, τους ξέρετε, όπως λέει ο λαός μας», είπε ο πρόεδρος.

Όσον αφορά την ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, ο Πούτιν είπε ότι ολόκληρη η παρτίδα θα αναπτυχθεί μέχρι το τέλος του έτους και πως αυτό το μέτρο θα χρησιμεύσει ως αποτρεπτικό «έτσι ώστε όλοι όσοι σκέφτονται να μας χτυπήσουν στρατηγικά να μην ξεχάσουν αυτό το γεγονός».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail