Νέα δίκη για τον Ιμάμογλου - Σκάνδαλο ή σκευωρία να βγει εκτός μάχης για τη Δημαρχία;

(Photo by Υasin ΑΚGUL / ΑFΡ)
Freepen.gr - Ο δημοφιλής αντιπολιτευόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δικάστηκε την Πέμπτη για νέες κατηγορίες διαφθοράς που θα μπορούσαν να θολώσουν περαιτέρω τις ελπίδες του να διαδεχθεί τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ekrem İmamoğlu έχει μετατραπεί σε έναν από τους πιο ειλικρινείς και ανοιχτά φιλόδοξους αντιπάλους του Ερντογάν από τότε που κέρδισε τον σύμμαχο του προέδρου στην εκλογή δημάρχου της Κωνσταντινούπολης το 2019.

Αποκλείστηκε επίσημα από την πολιτική αφού καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο για «προσβολή δημόσιου λειτουργού» και καταδικάστηκε σε σχεδόν τρία χρόνια φυλάκιση.

Ο İmamoğlu άσκησε έκκληση και μπορεί ακόμα να υπηρετήσει ως δήμαρχος.

Ωστόσο, η πιθανότητα επικύρωσης της ποινής από ανώτερο δικαστήριο τον απέκλεισε ουσιαστικά από το να είναι υποψήφιος εναντίον του Ερντογάν στις γενικές εκλογές του περασμένου μήνα. 

Οι νέες κατηγορίες εναντίον του δημάρχου έρχονται με τις δύο πλευρές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου 2024, στις οποίες ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να ανακτήσει τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης και άλλων μεγάλων πόλεων.

Η νέα υπόθεση προέρχεται από την εποχή που ο İmamoğlu υπηρετούσε ως δήμαρχος της περιοχής Beylikdüzü της Κωνσταντινούπολης το 2015.

Το κατηγορητήριο κατηγορεί τον İmamoğlu και έξι άλλους ότι «έστησαν» μια σύμβαση στην οποία το κράτος φέρεται να υπέστη ζημιές 250.000 λιρών (αξίας 90.000 δολαρίων εκείνη την εποχή).

Θα μπορούσε να καταδικαστεί σε φυλάκιση μεταξύ τριών και επτά ετών — και να αποκλειστεί από την πολιτική για δεύτερη φορά.

Ο İmamoğlu αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και επεσήμανε πως μια προηγούμενη έρευνα για τη σύμβαση δεν απέδωσε καμία ευθύνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail