Οι ΗΠΑ ζητούν περισσότερο αμυντικό ξεζούμισμα των "συμμάχων" τους υπέρ της Ουκρανίας

pixabay / LukasJohnns
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους συμμάχους τους να προσπαθήσουν πιο πολυ και να παράσχουν περισσότερα όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία καθώς το Κίεβο αντιμετωπίζει μια σκληρή μάχη στην αντεπίθεσή του κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Ο στρατηγός Mark Milley, πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου, απηύθυνε έκκληση την Πέμπτη μιλώντας μετά τη συνάντηση της Ομάδας Επαφής υπό την ηγεσία των ΗΠΑ από περίπου 50 χώρες που παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

"Η Ουκρανία έχει ξεκινήσει την επίθεσή της και σημειώνει σταθερή πρόοδο. Αυτός είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Είναι ένας πολύ βίαιος αγώνας και πιθανότατα θα χρειαστεί πολύς χρόνος με υψηλό κόστος", δήλωσε ο Milley στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είπε επίσης στη συνάντηση στην εναρκτήρια ομιλία ότι η ομάδα είχε ήδη δώσει συστήματα αεράμυνας Patriot, IRIS-T και NASAMS. Ωστόσο, είπε πως η Ουκρανία χρειάζεται ακόμη περισσότερα.

«Ζητώ από τα μέλη αυτής της Ομάδας Επαφής να συνεχίσουν να προσπαθούν περισσότερο για να παρέχουν στην Ουκρανία τα μέσα αεράμυνας και τα πυρομαχικά που χρειάζεται τόσο επειγόντως για να προστατεύσει τους πολίτες της», είπε ο Όστιν.

«Θα συνεχίσουμε επίσης να προσαρμόζουμε τη βοήθειά μας για να ανταποκριθούμε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες στο έδαφος στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των δυνάμεων της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Ήταν η 13η συνάντηση της ομάδας, την οποία η Ουάσιγκτον διοργάνωσε πέρυσι για να συντονίσει τη δυτική βοήθεια προς το Κίεβο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail