Τι θα μπορούσε να απαιτήσει η Ρωσία για να διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία;

Γνωρίζω ότι ορισμένοι στη Δύση υποστηρίζουν πως μπορεί να υπάρχει τρόπος διαπραγμάτευσης και τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία και νομίζω ότι δεν καταλαβαίνουν τι είναι πιθανό να απαιτήσει τώρα η Ρωσία για να εξασφαλίσει μια τέτοια συμφωνία. Για αρχή, θα επιμείνει η Ρωσία στη διασφάλιση των δικαιωμάτων σε όλη την επικράτεια ανατολικά του ποταμού Δνείπερου και σε ειδικό καθεστώς για την Οδησσό; Έτσι νομίζω. Η Οδησσός δε θα κυβερνάται πλέον από την Ουκρανία. Θα περίμενα επίσης από τη Ρωσία να απαιτήσει (αδιαπραγμάτευτη) τη σύλληψη και τη δίωξη των υπευθύνων για τη δολοφονία 42 Ρωσόφωνων Ουκρανών το 2014 που αναζήτησαν καταφύγιο στο Σώμα των Συνδικάτων.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Θα περίμενα επίσης ότι η Ρωσία θα απαιτήσει την αποσυναρμολόγηση των πυραυλικών συστημάτων του ΝΑΤΟ Aegis στην Πολωνία και τη Ρουμανία και την απαγόρευση των στρατευμάτων των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ να τοποθετούνται σε χώρες που μοιράζονται σύνορα με την Ουκρανία. Υπό το φως του δεδηλωμένου στόχου της Ρωσίας για αποναζισμό, δε θα εκπλαγώ αν η Ρωσία απαιτήσει να αλλάξουν οι νόμοι της Ουκρανίας και να απαγορευτούν τα κόμματα και τα σύμβολα που συνδέονται με τους Ναζί.

Έως ότου η Ουκρανία υποστεί μια μη αναστρέψιμη ήττα στο πεδίο της μάχης, νομίζω πως υπάρχει μικρό κίνητρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να διασκεδάσουν οποιαδήποτε από τις θέσεις που περιγράφονται παραπάνω. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει καθηλώσει τόσο μεγάλο μέρος της στρατηγικής της επανεκλογής στην επιτυχία στην Ουκρανία που θα κάνει κάτι ανόητο και θα κλιμακώσει χρησιμοποιώντας στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ για να πιλοτάρει αεροσκάφη ή τανκς ή μαχητικά οχήματα Bradley. Αυτό σημαίνει ότι το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό θα πεθάνει σε σημαντικό αριθμό στην Ουκρανία και δυνητικά θα δημιουργήσει πολιτική πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες για επέκταση του πολέμου. Ωστόσο, εάν ο Μπάιντεν διατάξει στρατεύματα των ΗΠΑ να πολεμήσουν στην Ουκρανία χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου, νομίζω πως θα πυροδοτήσει μια πολιτική καταιγίδα στην Αμερική που θα καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει από την Προεδρία του.

Η Δύση αδυνατεί να κατανοήσει την πραγματικότητα ότι η Ρωσία πιστεύει πως κερδίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι δεν υφίσταται οικονομική ή πολιτική ζημιά στο εσωτερικό της. Και, όταν λαμβάνετε υπόψη τη διεθνή σκηνή, ο πόλεμος έχει αποδειχθεί πως είναι ένα όφελος για τις προσπάθειες της Ρωσίας να βοηθήσει στη δημιουργία ενός νέου διεθνούς χρηματοοικονομικού / εμπορικού συστήματος που παρακάμπτει τον έλεγχο της Ουάσιγκτον. Με άλλα λόγια, η Ρωσία έχει ελάχιστα κίνητρα να διεξάγει διαπραγματεύσεις που θα απαιτούσαν ρωσικές παραχωρήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail