Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καταφεύγουν τώρα στην τρομοκρατία κατά της Ρωσίας

Αν και δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανέναν μαθητή της πρόσφατης ιστορίας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτεθούν στη Ρωσία μέσω τρομοκρατικών πληρεξουσίων, οι πρόσφατες διασυνοριακές επιδρομές στη Ρωσία από το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών είναι μια θρασύτατη κλιμάκωση που απειλεί να μετατρέψει την περιφερειακή σύγκρουση σε άμεσο πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Από το Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, μέσω των Δημοκρατιών του Καυκάσου μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν μια άθλια ιστορία μόχλευσης εξτρεμιστικών μη κρατικών παραγόντων για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία. Η Πολωνία φαίνεται να είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για να βοηθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιτύχουν τους στόχους τους στην Ουκρανία, από τη βίαιη κλιμάκωση του Μαϊντάν, μέχρι τις μπότες στο έδαφος για να βοηθήσει τις εισβολές του RVC στο ρωσικό έδαφος.

southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Κατά τη δεκαετία του 1980 η CIA εξόπλισε και χρηματοδότησε τους Μουτζαχεντίν, τον πρόδρομο των Ταλιμπάν, για να πολεμήσουν τα σοβιετικά συμφέροντα κατά την εισβολή τους στο Αφγανιστάν. Αυτός ο ισλαμικός φονταμενταλιστής πληρεξούσιος θα μεταμορφωθεί αργότερα στους Ταλιμπάν και θα επηρεάσει ακόμη πιο απαίσιες εξτρεμιστικές ομάδες, μερικές από τις οποίες ο κόσμος εξακολουθεί να αγωνίζεται να σβήσει. Η CIA και οι σύμμαχοί της στον Κόλπο θα συνεργαστούν αργότερα με διάφορες ισλαμικές εξτρεμιστικές ομάδες στις Δημοκρατίες του Καυκάσου της Τσετσενίας και του Νταγκεστάν σε μια προσπάθεια να διαλύσουν μια αποδυναμωμένη Ρωσική Ομοσπονδία μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Ένας νεοσύστατος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπόρεσε να κινητοποιήσει τη ρωσική κοινωνία και τις ένοπλες δυνάμεις για να νικήσουν αυτήν την απειλή. Ωστόσο, η FSB και η GRU εξακολουθούν να πολεμούν μια μικρή τρομοκρατική ομάδα στον Καύκασο ακόμη και σήμερα.

Η σύγκρουση στη Συρία που ξεκίνησε το 2011 προκλήθηκε από τη CIA και τους εταίρους της στο κράτος του Κόλπου για άλλη μια φορά, σε μεγάλο βαθμό ως μια προσπάθεια να αποδυναμωθεί και να υπονομευτεί το ρωσικό πλειοψηφικό μερίδιο της προμήθειας πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Αυτό το σχέδιο απέτυχε θεαματικά όταν η Ρωσία πήρε αποφασιστική θέση και παρενέβη άμεσα για λογαριασμό του μακροχρόνιου συμμάχου της. Αυτό οδήγησε περαιτέρω σε μια ισχυρότερη συμμαχία Συρίας-Ιράκ-Ιράν, σε ένα όλο και πιο απομονωμένο Ισραήλ και σε μια Ρωσία που είναι αποτελεσματικός μεσολαβητής ισχύος και δημιουργός της ειρήνης στην περιοχή.

Όποιος είχε έστω και πρόχειρη κατανόηση της προαναφερθείσας ιστορίας δεν εξεπλάγη από την αποκάλυψη ότι οι πρόσφατες διασυνοριακές επιθέσεις σε μικρές ρωσικές συνοριακές πόλεις στις περιοχές Bryansk και Belgorod από μια τρομοκρατική οργάνωση που ιδρύθηκε από Ρώσους και Λευκορώσους νεοναζί υποστηρίχθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ουκρανία και την Πολωνία. Η Ουκρανία, η Πολωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες βοηθούν και υποκινούν μια τρομοκρατική οργάνωση παρέχοντάς της πολιτική νομιμότητα, χρηματοδότηση, εκπαίδευση, προηγμένους οπλισμούς, ακόμη και βοηθώντας την άμεσα στη διεξαγωγή των επιθέσεων της συμπληρώνοντας τις τάξεις της με Αμερικανούς και Πολωνούς «μισθοφόρους».

Η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να καλέσει τα εμπλεκόμενα έθνη και να τα ανακηρύξει επίσημα ως κρατικούς χορηγούς της τρομοκρατίας. Αν και πιθανότατα μια μάταιη, αλλά συμβολική προσπάθεια πρέπει να γίνει από τη Ρωσία για να τονίσει αυτή την πραγματικότητα στα Ηνωμένα Έθνη. Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εντοπίσουν τους ηγέτες και τον μηχανισμό λήψης αποφάσεων του RVC (RVD στα ρωσικά) και να τους εξαλείψουν ανεξάρτητα από το αν κάποιοι είναι μέλη του προσωπικού του ΝΑΤΟ που αποτελούν εγγενές στοιχείο του οργανισμού. Είναι πολύ πιθανό ότι οποιοδήποτε προσωπικό του ΝΑΤΟ σκοτωθεί ή τραυματιστεί σε οποιεσδήποτε ρωσικές στρατιωτικές ενέργειες θα απορριφθεί από τις κυβερνήσεις τους προς όφελος της εύλογης άρνησης.

Η ρωσική ηγεσία δεν μπορεί να επιτρέψει σε μια τρομοκρατική οργάνωση να στοχεύσει το έδαφός της, να επιτεθεί και να δολοφονήσει τους πολίτες της, να πάρει ομήρους και να απαιτήσει την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησής της. Οι χορηγοί της πρέπει να επισημαίνονται με ακρίβεια στη δημόσια σφαίρα και πρέπει να καταβληθεί διπλωματική προσπάθεια για να ενισχυθεί η θέση της Μόσχας. Αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της τρέχουσας σύγκρουσης, αλλά θα είναι κρίσιμο για κάθε νομική διαδικασία μετά την ολοκλήρωσή της.

Ένα θετικό συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από αυτές τις πρόσφατες εξελίξεις, είναι ότι η Ουκρανία και οι υποστηρικτές της στο ΝΑΤΟ επιθυμούν απεγνωσμένα να συγκαλύψουν τις πρόσφατες ήττες του καθεστώτος στο πεδίο της μάχης στο Κίεβο και την καταστροφική αρχική αποτυχία της πολυδιαφημισμένης αντεπίθεσης της Άνοιξης. Η προφανής ουκρανική επιχείρηση να πλημμυρίσει την αριστερή όχθη του ποταμού Kherson καταστρέφοντας μερικώς το φράγμα Kakhovka υποστηρίζει μόνο τη θεωρία ότι η αντεπίθεση της AFU που αναμενόταν με αγωνία έχει μέχρι στιγμής αποτύχει και ότι η Ουκρανία ελπίζει να ενισχύσει την αμυντική της θέση κατά μήκος του Δνείπερου ποταμού στα νότια και να αποτελέσει σημαντική παρεμπόδιση της ρωσικής στρατιωτικής υποδομής και επιθετικής ικανότητας στην περιοχή. Εξαγοράζει επίσης χρόνο στην AFU και της επιτρέπει να συγκεντρώνει δυνάμεις σε άλλους τομείς στρατιωτικής προσπάθειας.

Τι θα χρειαστεί για να καταγγείλει τελικά το εγκληματικό καθεστώς στο Κίεβο η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ουδέτερη στη σύγκρουση; Πόσοι ακόμη αθώοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν για να χορτάσουν τις ιδιοτροπίες μιας διεφθαρμένης δυτικής πολιτικής ελίτ πριν αποφασίσει τελικά η σιωπηλή πλειοψηφία να μιλήσει αψηφώντας αυτή την άγρια ​​τρέλα; Θα χρειαστεί μια πυρηνική καταστροφή για να δώσουμε επιτέλους φωνή σε όσους έχουν συνείδηση; Είναι πολύ πιθανό πως όσοι βρίσκονται στο Κρεμλίνο καταλαβαίνουν ότι το καθεστώς στο Κίεβο θα συνεχίσει να κλιμακώνει αυτές τις πράξεις εξαχρείωσης μέχρι να φτάσουν σε ένα σημείο που ολόκληρος ο κόσμος θα δει επιτέλους την αληθινή του φύση και θα στηρίξει τη Ρωσία στην εξάλειψη αυτού του κακού από την ύπαρξη. Ανατριχιάζει κανείς όταν σκέφτεται το ανθρώπινο κόστος που θα απαιτήσει αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail