Παύει η ποινική δίωξη του Πριγκόζιν - Θα πάει στη Λευκορωσία

RIA Novosti / Elena Kopylova
Freepen.gr - Η ποινική δίωξη εναντίον του επικεφαλής του Wagner PMC Yevgeny Prigozhin θα παύσει, ενώ ο ίδιος θα πάει στη Λευκορωσία, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου.

Ο αξιωματούχος δε διευκρίνισε τι ακριβώς θα έκανε ο Πριγκόζιν στην πρώην Σοβιετική δημοκρατία. Δε γνωρίζει επίσης πού βρίσκεται τώρα ο ιδρυτής της Wagner.

Όπως τονίστηκε στο Κρεμλίνο, η εγγύηση ότι ο Πριγκόζιν θα μπορέσει να φύγει για τη Λευκορωσία είναι ο λόγος του Προέδρου της Ρωσίας.

Νωρίτερα, η υπηρεσία Τύπου του Προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέφερε ότι ο Πριγκόζιν αποδέχθηκε την πρότασή του να σταματήσει την προέλαση της Βάγκνερ μέσω της Ρωσίας και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης. Διευκρινίζεται πως «στο τραπέζι βρίσκεται μια κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της ομάδας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail