Η Ουκρανία γίνεται καμικάζι

ukrinform.net
Οι μάταιες προσπάθειες της Ουκρανίας να εξαπολύσει μια επίθεση φαινομενικά για να εκδιώξει τη Ρωσία από τα «κατακτημένα» εδάφη στο Donbass μου θυμίζουν τα ιαπωνικά βομβαρδιστικά Kamikaze που προσπαθούν να εμποδίσουν την αναπόφευκτη νίκη των ΗΠΑ στον Ειρηνικό. Είναι περιττοί θάνατοι που θυσιάζονται στο όνομα της εθνικής τιμής, αλλά, όταν τελειώσει, είναι εντελώς ανούσιοι.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Πριν εμβαθύνω στη ματαιότητα των ουκρανικών προσπαθειών, πρέπει να σας συστήσω έναν τρελό στο Ηνωμένο Βασίλειο που μεταμφιέζεται σε πρώην στρατιωτικό. Αυτός ο άνθρωπος είναι απαίσιος. Δόξα τω Θεώ που ο αντισυνταγματάρχης Stuart Crawford είναι «πρώην» αξιωματικός του βρετανικού στρατού. Το άρθρο γνώμης του τιτλοφορείται, Πώς το blitzkrieg της Ουκρανίας θα σκίσει τις δυνάμεις του Πούτιν σαν κορδέλες. Αυτή η εκδήλωση παραφροσύνης κανονικά θα απαιτούσε το άτομο που ασπάζεται τέτοιες ανοησίες να τυλίγεται με ένα ζουρλομανδύα και να τοποθετείται σε ένα κελί με επένδυση και να ταΐζεται με ζελέ. Κατά προτίμηση λάιμ πράσινο.

Ο Crawford γράφει:

Επιδρομές μεγάλης εμβέλειας στις οπίσθιες περιοχές των ρωσικών δυνάμεων, μερικές με τον πύραυλο κρουζ που εκτοξεύτηκε από αέρος Storm Shadow, μπορεί να υποδηλώνουν ότι κάποια «διαμόρφωση του πεδίου μάχης» βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτά τα πλήγματα στοχεύουν ρωσικές αποθήκες όπλων και καυσίμων καθώς και γραμμές επικοινωνίας και πιθανότατα έχουν σχεδιαστεί για να απομονώσουν τις εχθρικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή και να αποτρέψουν την προώθηση ενισχύσεων και προμηθειών.

Οι πρόσφατες θαλάσσιες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε σκάφη του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα μπορεί να έχουν σκοπό να εξαναγκάσουν το εχθρικό ναυτικό στα προστατευόμενα λιμάνια του και να αποτρέψουν την εκτόξευση των πυραύλων τους σε ουκρανικούς στόχους. Θα κρατήσουν δηλαδή το ρωσικό ναυτικό ήσυχο και εκτός εξίσωσης όσο γίνεται. . . .

Που με φέρνει στην επιλογή μπαλαντέρ. Υποψιάζομαι ότι οι αναγνώστες θα έχουν σημειώσει την πρόσφατη εισβολή στη ρωσική επικράτεια κοντά στο Μπέλγκοροντ, όπου φιλοουκρανοί δυσαρεστημένοι Ρώσοι υπήκοοι πραγματοποίησαν μια επιδρομή η οποία κατέλαβε προσωρινά ορισμένους ρωσικούς οικισμούς και έφερε σε δύσκολη θέση το Κρεμλίνο μέχρι να αποσυρθούν.

Αυτό έγινε έξω από την οχυρωμένη γραμμή του μετώπου μήκους 900 χιλιομέτρων μεταξύ της Ουκρανίας και των κατεχόμενων περιοχών, και σε ένα τμήμα των συνόρων Ρωσίας - Ουκρανίας όπου υπήρξε μικρή στρατιωτική δραστηριότητα μέχρι σήμερα. Έδειξε, ωστόσο, πόσο ελαφρά φυλαγμένο είναι αυτό το τμήμα των ρωσικών συνόρων και πόσο κακώς προετοιμασμένοι είναι οι Ρώσοι να το υπερασπιστούν.

Τι θα γινόταν αν οι Ουκρανοί εκμεταλλεύονταν αυτή την αδυναμία και έδιναν ένα φαρδύ αριστερό άγκιστρο που χτύπησε στο ρωσικό έδαφος στην περιοχή του Μπέλγκοροντ και στη συνέχεια έστριψε νότια; Θα ξεπερνούσε τη ρωσική «Γραμμή Maginot» κατά μήκος της αμφισβητούμενης ζώνης οριοθέτησης και θα τους έπιανε στα πλάγια – όπως έκαναν οι Γερμανοί με τους Συμμάχους μέσω των Αρδέννων το 1940 κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Υποψιάζομαι ότι ο συνταξιούχος αντισυνταγματάρχης Κρόφορντ τσιμπολογάει μερικά μαγικά μανιτάρια αντί να πίνει τσάι και να μασουλάει κρούστες. Η Ουκρανία δεν διαθέτει την υλικοτεχνική υποστήριξη ικανή να συντηρήσει μια τέτοια επιχείρηση, για να μην αναφέρουμε την έλλειψη στρατευμάτων και αρμάτων μάχης. Όχι, η γνώμη μου. Αντικειμενικό γεγονός.

Εδώ είναι μόνο μια αναφορά από την πρώτη γραμμή στο Donbass που περιγράφει λεπτομερώς την «επιτυχία» αυτού του είδους ουκρανικού αριστερού γάντζου:


Το πρωί της 4ης Ιουνίου, ο εχθρός εξαπέλυσε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε πέντε τομείς του μετώπου στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, εισάγοντας στη μάχη 23η και 31η μηχανοκίνητες ταξιαρχίες από τις στρατηγικές εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με την υποστήριξη άλλων στρατιωτικές μονάδες και υπομονάδες.

  • Συνολικά συμμετείχαν έξι μηχανοκίνητα και δύο τάγματα αρμάτων μάχης του εχθρού.
  • Ο στόχος του εχθρού ήταν να σπάσει τις άμυνές μας στον, κατά τη γνώμη τους, πιο ευάλωτο τομέα του μετώπου.
  • Ο εχθρός δεν πέτυχε την αποστολή του, δεν είχε επιτυχία.
  • Ως αποτέλεσμα των επιδέξιων και ικανών ενεργειών της Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερα από 250 άτομα προσωπικό, 16 άρματα μάχης, τρία οχήματα μάχης πεζικού, 21 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Εκτός από την απώλεια 250 στρατιωτών, η Ουκρανία έχει τώρα 16 άρματα μάχης και 21 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης λιγότερα. Η Ουκρανία δεν έχει ανέπαφη αμυντική βιομηχανία που να κατασκευάζει νέα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα. Ο Ζελένσκι τρέχει στην Ευρώπη σαν άστεγος που εκλιπαρεί για εφεδρική αλλαγή. Όμως, αντί να πάρει κέρματα στο σκουριασμένο κύπελλο του, παρακαλεί για τανκς και οχήματα, τα οποία δεν είναι πλέον ευρέως διαθέσιμα. Το να αρπάξει η Ουκρανία μερικά χιλιόμετρα μέσα στο ρωσικό έδαφος είναι μόνο ένα προσωρινό επίτευγμα που δεν μπορεί να παγιωθεί σε μια συνεχή επίθεση. Η Ουκρανία δεν ακολουθεί ένα σχέδιο φον Κλάουζεβιτς, κάνει τον Τζορτζ Άρμστρονγκ Κάστερ στο Little Bighorn.

Κανένας στρατός στην ιστορία του πολέμου δεν μπορεί να υποστεί τέτοιες απώλειες και να επικρατήσει. Η Ουκρανία δεν ακολουθεί στρατιωτικό δόγμα. Εξαναγκάζεται από τη Δύση να ξεκινήσει απελπισμένες αποστολές αυτοκτονίας που δεν πρόκειται να αλλάξουν την στρατηγική εικόνα επί τόπου. Αντίθετα, είναι απλώς περισσότερο άλεσμα κρέατος, κάτι που οι Ρώσοι χαίρονται να κάνουν. Κρίμα που ο αντισυνταγματάρχης Κρόφορντ δεν έχει τα...@@ να πάει μπροστά με τους Ουκρανούς και να βάλει τον δικό του λαιμό στη γραμμή. Αυτό είναι άσκοπη σφαγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail