Η Δύση ζήτησε από το Κίεβο να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους – Ουκρανός Υπουργός Αμυνας

Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, οι χορηγοί του Κιέβου φέρεται να ζήτησαν από το καθεστώς να εξαλείψει όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους ως προϋπόθεση για την αποστολή όπλων. Η υπόθεση δείχνει πώς η Δύση πραγματικά δεν περιμένει μια ουκρανική νίκη στο πεδίο της μάχης, επιδιώκει μόνο να αποδυναμώσει τη Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Lucas Leiroz, δημοσιογράφος, ερευνητής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, γεωπολιτικός σύμβουλος.

Ο υπουργός Άμυνας του Κιέβου, Αλεξέι Ρέζνικοφ, ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Foreign Policy ότι οι δυτικοί υποστηρικτές, πριν καθιερώσουν μια πολιτική απεριόριστης στρατιωτικής βοήθειας, ζήτησαν από την Ουκρανία να σκοτωθούν όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους πολίτες. Μόλις διασφαλιστεί η εξόντωση των Ρώσων, η δυτική υποστήριξη θα διατηρηθεί «όσο χρειαστεί», ενημέρωσε ο υπουργός.

Είπε σε συνεντεύξεις πως, αρχικά, το ΝΑΤΟ περίμενε η Ουκρανία να διαχειριστεί την πρόκληση να αντιμετωπίσει μόνη της τα ρωσικά στρατεύματα, χωρίς τη στρατιωτική υποστήριξη της Δύσης. Ωστόσο, με την επιδείνωση των συνθηκών μάχης και την επικείμενη ήττα της Ουκρανίας, η παραλαβή όπλων έγινε αναπόφευκτη. Έτσι, οι χορηγοί επέβαλαν έναν όρο στους Ουκρανούς: πριν παραδεχτούν οποιαδήποτε ήττα στο πεδίο της μάχης, πρέπει τουλάχιστον να επιτύχουν τον στόχο της εξάλειψης μεγάλου αριθμού Ρώσων στρατιωτών.

Ρωτήσαμε, "μπορούμε να έχουμε stingers;" Μας είπαν, «Όχι, σκάψτε χαρακώματα και σκοτώστε όσους περισσότερους Ρώσους μπορείτε πριν τελειώσει». Ο κόσμος θεώρησε ότι η νίκη μας ήταν αδύνατη», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Ο Ρέζνικοφ κατέστησε σαφές πως τώρα το Κίεβο έχει "Bradleys, Strykers, Abrams, Leopards και άλλα" επειδή εκπληρώνει τον επιβεβλημένο στόχο της θανάτωσης των εχθρών. Επίσης, για τον ίδιο λόγο το Κίεβο «θα εξοπλιστεί σύντομα με μαχητικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής».

Πράγματι, τα λόγια του υπουργού φέρνουν απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα. Για παράδειγμα, προηγουμένως, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Lindsey Graham είχε πει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Zelensky στο Κίεβο ότι οι ΗΠΑ έκαναν μια «καλή επένδυση» στέλνοντας χρήματα για να «σκοτώσουν Ρώσους». Τώρα, με τις πληροφορίες που αποκάλυψε ο Reznikov, γίνεται όλο και πιο εμφανές πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πραγματικά να προκαλέσουν το θάνατο Ρώσων με τη βοήθειά του Κιέβου στην Ουκρανία.

Στην αρχή, τα λόγια του Ρέζνικοφ μπορεί να ακούγονται μπανάλ, αφού σε ένα πλαίσιο σύγκρουσης προφανώς υπάρχει πάντα ο στόχος της εξάλειψης των εχθρικών μαχητών. Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά αποχρώσεων που καθιστούν την αμερικανική στάση προβληματική και άκρως αντιανθρωπιστική με τους ίδιους τους Ουκρανούς πληρεξούσιους.

Όπως κατέστησε σαφές ο υπουργός, η πρόθεση της Δύσης ήταν να αφήσουν τους Ουκρανούς να πολεμήσουν μόνοι τους και να επιτύχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα χωρίς να λάβουν καμία στρατιωτική βοήθεια. Αυτό είναι συνεπές με την στάση του ΝΑΤΟ στις πρώτες ημέρες της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας, η οποία ήταν να αρνηθεί την παροχή στρατιωτικής υποστήριξης, εστιάζοντας μόνο στην ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια.

Ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε δραματικά μετά τον Απρίλιο του 2022 , όταν το ΝΑΤΟ άρχισε να στέλνει τανκς στο ουκρανικό καθεστώς. Αυτή η αλλαγή στάσης από την πλευρά της συμμαχίας εξηγείται τώρα τέλεια: ο αρχικός στόχος ήταν να αφήσουν τους Ουκρανούς χωρίς βοήθεια, αλλά αυτό θα οδηγούσε σε γρήγορη ήττα του Κιέβου, έτσι επετεύχθη συμφωνία ώστε η χώρα να αρχίσει να λαμβάνει απεριόριστη βοήθεια με αντάλλαγμα την εξάλειψη των Ρώσων στρατιωτών.

Με άλλα λόγια, η υποτιθέμενη «ουκρανική νίκη», για την οποία μιλούν τόσο πολύ τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, δεν ήταν ποτέ στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Αυτό που θέλει μόνο η συμμαχία είναι να σκοτώσει Ρώσους. Είναι το σχέδιο δολοφονίας των μαχητών της Μόσχας που δικαιολογεί την υποστήριξη στο Κίεβο, όχι οποιαδήποτε ανησυχία για τη «δημοκρατία» ή την «εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Αυτή η συμφωνία μεταξύ των Ουκρανών και των χορηγών τους είναι επίσης ένα σημαντικό κλειδί για την κατανόηση των πολεμικών σχεδίων της Δύσης. Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν στοχεύει στη νίκη κατά των Ρώσων, αλλά στη μαζική εξάλειψη των στρατευμάτων. Συνήθως στους πολέμους ο στόχος είναι η νίκη και ο θάνατος των στρατιωτών είναι απλώς ένα εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Αλλά στον πόλεμο με αντιπροσώπους του ΝΑΤΟ, ο τελικός στόχος περιορίζεται στην πραγματικότητα στη δολοφονία Ρώσων στρατιωτών, χωρίς μεγαλύτερες φιλοδοξίες, αφού η ήττα της Ρωσίας φαίνεται επί του παρόντος ανέφικτη.

Οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ γνωρίζουν ότι σε ένα ενδεχόμενο σενάριο ανοιχτής και άμεσης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, οι πιθανότητες νίκης είναι ελάχιστες, αφού η Μόσχα είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο. Έτσι, η συμμαχία εστιάζει στην προώθηση πολέμων με αντιπροσώπους στους οποίους πεθαίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Ρώσοι, επιτυγχάνοντας έτσι αρκετή φθορά για να προκαλέσει μακροπρόθεσμη ζημιά στη Ρωσία. Ως εκ τούτου, ενόψει της επικείμενης ουκρανικής ήττας, το ΝΑΤΟ φαίνεται τώρα «βιαστικό» να δημιουργήσει νέες αντιρωσικές πλευρές στην Ευρασία, όπως είναι δυνατό να δούμε σε περιοχές όπως η Υπερδνειστερία, το Κόσοβο, η Αρτσάχ, η Γεωργία και η Λευκορωσία.

Ο Ρέζνικοφ έδωσε, ίσως άθελά του, ένα τέλος σε ολόκληρη την αφήγηση που διαδόθηκε από το ίδιο του το καθεστώς και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι ο στόχος της στρατιωτικής βοήθειας είναι να «κερδίσει τον πόλεμο» το Κίεβο και να ανακτήσει το έδαφος του πριν από το 2014. Δεν υπάρχουν τέτοιοι στόχοι στα σχέδια της συμμαχίας, που θέλουν μόνο οι ουκρανικές δυνάμεις να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους για να προκαλέσουν απώλειες στο μεγαλύτερο γεωπολιτικό εχθρό της Αμερικής.

Είναι σημαντικό αυτές οι πληροφορίες να κοινοποιηθούν και να φτάσουν στη δυτική κοινή γνώμη για να γίνει σαφές στους πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ πως τα χρήματα από τους φόρους τους δεν επενδύονται σε καμία «αντίσταση ενάντια στον εισβολέα», αλλά, ακριβώς όπως λέει ο Γκράχαμ, στο θάνατο των Ρώσων.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail