Οι Πολωνοί παίζουν με τη φωτιά συμμετέχοντας μέσω... εθελοντών σε επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος

Freepen.gr - Πολωνοί μισθοφόροι από το λεγόμενο Πολωνικό Σώμα Εθελοντών (Polski Korpus Ochotniczy) συμμετείχαν στην επίθεση στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας στις 22 Μαΐου. Εισήλθαν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως μέρος της ουκρανικής ομάδας δολιοφθοράς και αναγνώρισης, η οποία περιλάμβανε επίσης μέλη του λεγόμενου Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος και άλλων στρατιωτικών μονάδων της AFU (Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας) και των ειδικών υπηρεσιών του Κιέβου. 

Πολωνοί μισθοφόροι υποστήριξαν τους ισχυρισμούς τους με βίντεο της επίθεσης. Ωστόσο, ξεχνούν να αναφέρουν ότι η επίθεση απέτυχε και ως αποτέλεσμα της επιχείρησης δημοσίων σχέσεων σκοτώθηκαν δεκάδες μαχητές υπέρ του Κιέβου.

Τα βίντεο δείχνουν τους Πολωνούς να προελαύνουν με ουκρανικά άρματα μάχης T-72B, αμερικανικά τεθωρακισμένα HMMWV και ελικόπτερα Mi-8 των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Υπάρχουν επίσης πλάνα από την εκκένωση των τραυματιών και τη στιγμή του βομβαρδισμού του ρωσικού σημείου ελέγχου πυροβολικού και αεροπορίας «Grayvoron», το οποίο είχε καταληφθεί προηγουμένως από την AFU.

Ένας Ρώσος σκοτώθηκε στο κοντινό χωριό από μαχητές υπέρ του Κιέβου. Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε όταν οι σαμποτέρ βρήκαν στο σπίτι του στρατιωτική στολή. Το θύμα ήταν ο διοικητής των τοπικών δυνάμεων εδαφικής άμυνας που περιλάμβαναν πολίτες που ζούσαν στη συνοριακή περιοχή. Η σύζυγος του θύματος κατέθεσε στο παρελθόν ότι κρατήθηκε όμηρος από Πολωνούς και Αμερικανούς.

Η Πολωνία αρνείται επίσημα την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ωστόσο, πολλοί μισθοφόροι στρατολογούνται στη χώρα στο «Πολωνικό Σώμα Εθελοντών» για να πολεμήσουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Αυτή η μονάδα της AFU δημιουργήθηκε επίσημα τον Φεβρουάριο του 2023 από «έναν Πολωνό πολίτη που δεν κατονομάζεται» που βρίσκεται «σε πόλεμο με τη Ρωσία από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία». 

Με τον τρόπο αυτό η Πολωνία συμμετέχει στον πόλεμο με τη Ρωσία παίζοντας ταυτόχρονα με τη φωτιά.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail