Η Ρωσία γίνεται ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ινδίας

RIA Novosti / Vitaly Ankov
Freepen.gr - Η Ρωσία έχει περάσει στην τέταρτη θέση από την πέμπτη μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων της Ινδίας, με βάση υπολογισμούς του RIA Novosti.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας της Νότιας Ασίας, τον Ιανουάριο-Απρίλιο του 2023, το Δελχί αύξησε τις αγορές ρωσικών προϊόντων κατά 4,2 φορές - έως και 20,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ως αποτέλεσμα, η Μόσχα αποδείχθηκε ότι ήταν ο δεύτερος σημαντικότερος προμηθευτής αγαθών. Ταυτόχρονα, η Κίνα πουλά τα περισσότερα αγαθά στην Ινδία (30,1 δισεκατομμύρια δολάρια), στην τρίτη θέση βρίσκονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (15,85 δισεκατομμύρια δολάρια).

Την ίδια στιγμή, οι εξαγωγές της Ινδίας στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 1,6 φορές, στα 1,3 δισ. δολάρια.

Ως αποτέλεσμα, ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας τον Ιανουάριο-Απρίλιο του 2023 αυξήθηκε 3,8 φορές στα 21,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό επέτρεψε στη Μόσχα να ανέβει μία θέση μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων του Δελχί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail