Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως "σιδερένιο μπαστούνι" - Μόσχα

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ δεν έχουν σχέδια να πιέσουν για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και αντ ' αυτού χρησιμοποιούν το Κίεβο ως όπλο εναντίον της Ρωσίας για να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους, υποστήριξε την Τρίτη ο πρεσβευτής της Μόσχας στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ.

Σε δήλωσή του στο Telegram, ο απεσταλμένος προειδοποίησε πως η Ουάσινγκτον "σέρνεται όλο και πιο βαθιά στην άβυσσο της ουκρανικής κρίσης", αφού οι ΗΠΑ παρουσίασαν το τελευταίο πακέτο βοήθειας ασφαλείας στο Κίεβο αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αντόνοφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι πιέζουν την κατάσταση στην Ουκρανία σε "μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία" ενώ πιέζουν δεκάδες άλλες χώρες να προμηθεύσουν το Κίεβο με όπλα σε μια προσπάθεια να επιφέρουν "μια στρατηγική ήττα της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης”.

Οι ΗΠΑ απαιτούν "ένα αποτέλεσμα από τους νεοναζί - να διαρρήξουν τις ρωσική θέσεις", ανεξάρτητα από το κόστος, ισχυρίστηκε ο Αντόνοφ. Ο διπλωμάτης υποστήριξε επίσης πως ο Λευκός Οίκος ήταν πρόθυμος να επιδείξει "επιτυχία" στον αγώνα κατά της Ρωσίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

"Οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι να σταματήσουν σε τίποτα. Δεν ενδιαφέρονται για λύσεις με διαπραγμάτευση. Κανείς δεν ενοχλείται για την τύχη της Ουκρανίας, η οποία χρησιμοποιείται μόνο ως σιδερένιο μπαστούνι εναντίον της Ρωσίας”.

Ωστόσο, ο Πρέσβης επέμεινε ότι τα δυτικά όπλα δε θα αλλάξουν την πορεία της σύγκρουσης, προειδοποιώντας πως "θα μετατραπούν και πάλι σε ένα σωρό από στρεβλωμένο μέταλλο”.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail