Η απελευθέρωση από τη Ρωσία των αιχμαλώτων Ουκρανών μαχητών στην Ουγγαρία έστειλε τρία μηνύματα

Η υπηρεσία Τύπου της Ρωσική Ορθόδοξης Εκκλησίας αποκάλυψε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος μεσολάβησε σε μια ασυνήθιστη μεταφορά κρατουμένων. Σύμφωνα με την δήλωσή τους, "κατόπιν αιτήματος της ουγγρικής πλευράς, μια ομάδα Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου με Υπερκαρπαθική καταγωγή, που συμμετείχαν σε ενεργό υπηρεσία, μεταφέρθηκε στην Ουγγαρία". Ο Ουκρανός υφυπουργός Εξωτερικών είπε αργότερα πως το Κίεβο δεν ενημερώθηκε για αυτό εκ των προτέρων, γεγονός που προκάλεσε κάθε είδους εικασία σχετικά με αυτό το γεγονός.

ANDREW KORYBKO / Παρουσίαση Freepen.gr

Κάποιο πλαίσιο φόντου είναι εντάξει πριν προχωρήσουμε περαιτέρω. Οι περισσότεροι Δυτικοί μπορεί να μην το γνωρίζουν, αλλά η Ουγγαρία ανησυχεί πολύ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομοεθνών της στην Ουκρανία, οι οποίοι βρέθηκαν σε αυτήν την πρώην Σοβιετική Δημοκρατία ως αποτέλεσμα των αλλαγών στα σύνορα μετά τον Β ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό που είναι τώρα γνωστό ως "Περιφέρεια Ζακαρπατία" ήταν μέρος του ουγγρικού Πολιτισμού για πάνω από μια χιλιετία μέχρι την περίοδο του μεσοπολέμου, όταν ήταν το πρώτο μέρος της Τσεχοσλοβακίας πριν δοθεί στην Ουκρανία από τους Συμμάχους.

Το Κίεβο άρχισε να καταστέλλει όλες τις μειονότητες του μετά την υποστηριζόμενη από τη Δύση έκρηξη της αστικής τρομοκρατίας, γνωστή ως "Ευρωμαϊντάν", που ανέτρεψε την κυβέρνηση της χώρας το 2014. Τα γλωσσικά δικαιώματα των Ούγγρων ακυρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας των μελών αυτής της κοινότητας να σπουδάζουν στη μητρική τους γλώσσα. Στη συνέχεια στρατολογήθηκαν από το Κίεβο για να πολεμήσουν στον πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας που ξέσπασε πριν από 15 μήνες, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία τους ήθελε να μείνει μόνη της για να ζήσει ειρηνικά με όλους.

Έχοντας ενημερώσει τον αναγνώστη σχετικά με το υπόβαθρο αυτής της ομάδας, μπορούν τώρα να καταλάβουν καλύτερα γιατί μεταφέρθηκαν στην Ουγγαρία αντί της Ουκρανίας. Η ουγγρική ειδησεογραφική πύλη Telex δημοσίευσε μια λεπτομερή ανάλυση σχετικά με το νομικό καθεστώς τους την στιγμή που εισήλθαν στη χώρα αυτή. Υποδηλώνει ότι η Ρωσία τους απελευθέρωσε από το επίσημο καθεστώς τους ως αιχμαλώτους πολέμου, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν στην Ουγγαρία ως πολίτες, όπου θα μπορούσαν να τους δοθεί υπηκοότητα για να αποτρέψουν την επιστροφή τους στην Ουκρανία.

Αυτή είναι μια αρκετά λογική ερμηνεία, αλλά ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς τους κατά τη στιγμή της μεταφοράς, αυτό το ίδιο το γεγονός έστειλε τρία πολύ ισχυρά μηνύματα. Υπενθυμίζοντας τη δήλωση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αυτό έγινε στην υπόλοιπη ουγγρική πλευρά, αν και δεν είναι σαφές πώς η Βουδαπέστη συνειδητοποίησε ότι οι ομοεθνείς της συνελήφθησαν από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Πιθανότατα, η Μόσχα την ενημέρωσε για αυτό όταν έμαθε την ταυτότητά τους, μετά την οποία η Βουδαπέστη ζήτησε τη μεταφορά.

Έτσι, η Ουγγαρία έστειλε το πρώτο μήνυμα δείχνοντας πως πιστεύει ειλικρινά ότι τους ομοεθνείς της στην Ουκρανία τους εκμεταλλεύονται ως τροφή για κανόνια. Το δεύτερο εστάλη από τη Ρωσία και αφορά τη σιωπηρή συμφωνία της με αυτήν την εκτίμηση, γεγονός που εξηγεί γιατί προφανώς επικοινώνησε με την Ουγγαρία αφού έμαθε ότι είχε συλλάβει μερικούς από τους ομοεθνείς της. Και οι δύο χώρες έστειλαν το τελικό μήνυμα στην Ουκρανία πραγματοποιώντας αυτή τη μεταφορά και δείχνοντας στον κόσμο πως δεν εμπιστεύονται το Κίεβο για την προστασία των μειονοτήτων εντός των συνόρων του.

Αυτοί οι αιχμάλωτοι μαχητές της ουγγρικής μειονότητας δεν ήθελαν ποτέ να συμμετάσχουν σε αυτή τη σύγκρουση, αλλά αναγκάστηκαν παρά τη θέλησή τους να το κάνουν, αφού το Κίεβο αρνήθηκε να τους δώσει εξαιρέσεις από την στρατολόγηση, γι ' αυτό φοβούνται για τη ζωή τους αν τους στείλουν πίσω, αφού ξέρουν πως θα πεταχτούν πίσω στην πρώτη γραμμή. Οι προσωπικές τους εμπειρίες μαρτυρούν το γεγονός ότι δεν είναι η λεγόμενη "ρωσική προπαγάνδα" να ισχυρίζεται κανείς ότι το Κίεβο παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων του.

Με βάση αυτό, ο μόνος λόγος για τον οποίο η Ουκρανία δεν θα απαλλάξει τις μειονότητες από την στρατολόγηση και κατά συνέπεια θα εξουδετερώσει εν μέρει την προαναφερθείσα κατηγορία της Ρωσίας είναι πψ; χρειάζεται απεγνωσμένα όσο το δυνατόν περισσότερους μαχητές. Αυτή η εικόνα υποδηλώνει ότι υπάρχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό απωλειών, το οποίο με τη σειρά του επιβεβαιώνει τον περίφημο ισχυρισμό του αρχηγού της Βάγκνερ, Πριγκόζιν ότι οι δυνάμεις του μετέτρεψαν τη μάχη του Αρτιόμοφσκ σε μύλο κρέατος για το Κίεβο.

Αυτή η ασυνήθιστη μεταφορά εκθέτει επομένως την σκοτεινή αλήθεια που τα κύρια μέσα ενημέρωσης έχουν κρύψει από τον κόσμο από την αρχή αυτής της σύγκρουσης, εάν όσοι ακούνε για αυτό το γεγονός αφιερώσουν πραγματικά χρόνο για να σταθούν σε όλες τις διαστάσεις του. Η Ρωσία και η Ουγγαρία έστειλαν τρία πολύ σαφή μηνύματα σχετικά με την πραγματική κατάσταση των ουκρανικών μειονοτήτων, τις οποίες εκμεταλλεύονται ως τροφή για κανόνια σε μια σύγκρουση στην οποία δεν ήθελαν ποτέ να συμμετάσχουν, αλλά αναγκάζονται παρά τη θέλησή τους να πολεμήσουν με πόνο φυλάκισης ή χειρότερα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail