Πολωνός πρωθυπουργός: «Θέλω να δω Γερμανούς να μαζεύουν φράουλες και μήλα στην Πολωνία»

Freepen.gr - Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki είπε σε συγκέντρωση στην κεντρική Πολωνία ότι εάν η συντηρητική κυβέρνησή του παραμείνει στην εξουσία, σε 10 χρόνια, οι Πολωνοί θα έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη από τους πολίτες της γειτονικής Γερμανίας.

«Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του (πρώην πρωθυπουργού) Ντόναλντ Τουσκ, οι Πολωνοί πήγαιναν στη Γερμανία για να μαζέψουν σπαράγγια (..) Θέλω να δω Γερμανούς να έρχονται στην Πολωνία για να μαζέψουν φράουλες και μήλα», είπε.

Οι Πολωνοί εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό μέρος του εργατικού δυναμικού της Γερμανίας στις κατασκευές, την υγειονομική περίθαλψη, τη γεωργία και τη μεταποίηση — συχνά ως προσωρινοί εργαζόμενοι που κερδίζουν χαμηλούς μισθούς. Η συντηρητική κυβέρνηση της Πολωνίας επιδιώκει εδώ και καιρό να ενισχύσει την οικονομία της Πολωνίας σε σχέση με τη γερμανική δύναμη, προκειμένου να τραβήξει πίσω τους εργαζόμενους και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο.

Ο Morawiecki σημείωσε επίσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι η κυβέρνησή του θα αντισταθεί στις τελευταίες προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μετεγκαταστήσει παράνομους μετανάστες στην Κεντρική Ευρώπη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail