Ο Βλάντιμιρ Πούτιν λατρεύει τα τανκς

Αναρτώντας τα ακόλουθα βίντεο από την ποπ κουλτούρα, δεν προσπαθώ να ρίξω φως στα δεινά της καταστροφής που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις καθώς εκτοξεύονται εναντίον εκπαιδευμένων, εδραιωμένων ρωσικών δυνάμεων. Αυτά τα δύο αποσπάσματα από ένα επεισόδιο του Game of Thrones είναι μια απόκοσμη προφητική απεικόνιση του τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Οι κύριοι του Meereen αντανακλούν την αλαζονεία και την ύβρι της Ουκρανίας και των κυρίων του ΝΑΤΟ. Οι ηγέτες της Meereen υπέθεσαν αγέρωχα πως η επίθεσή τους στις δυνάμεις της Daenerys Targaryen θα τις κατέστρεφαν και θα τις έστελναν να κλαίνε στην έρημο. Έκαναν λάθος;

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σκεφτείτε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως Daenerys Targaryen μόνο χωρίς τις χρυσές κλειδαριές και το καυτερό σώμα που καπνίζει. Η Ουκρανία στέλνει τις δυνάμεις της στο ρωσικό μέτωπο και αποδεκατίζονται με πρωτοφανή ρυθμό. Για άλλη μια φορά ο Simplicius παρέχει την καλύτερη επισκόπηση της σφαγής που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Εκτός από το ότι είναι υπεράριθμες [οι ρωσικές δυνάμεις] και τα αυξανόμενα ελλείμματα σε άρματα μάχης και πυροβολικό, το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζει η Ουκρανία είναι το γεγονός πως οι ξένες εκπαιδευμένες ταξιαρχίες που ρίχνονται σε αυτή τη δίνη δεν έχουν εκπαιδευτεί για να πραγματοποιήσουν συντονισμένη επίθεση. Επιτρέψτε μου να το θέσω με πιο απλά λόγια. Φανταστείτε 9 Κολεγιακά συγκροτήματα από 9 διαφορετικές χώρες που μιλούν 9 διαφορετικές γλώσσες φτάνουν στο NFL Super Bowl και τους ζητείται να κάνουν ένα σόου ημιχρόνου. Ενώ κάθε συγκρότημα μπορεί να είναι ικανό στο να παίζει τη δική του μουσική και να δίνει μοναδικές ερμηνείες στο πανεπιστήμιό του, δεν είχαν χρόνο να εξασκηθούν στο να παίζουν το ίδιο μουσικό κομμάτι ούτε έχουν αφιερώσει χρόνο στη χορογραφία μιας κοινής παράστασης. Αυτή είναι μια συνταγή για χάος και αυτό φαίνεται να είναι αυτό που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία.



Πώς στο όνομα όλων των Αγίων μπορεί ο Τύπος και οι ηγέτες στη Δύση να εκπλαγούν από «μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αντίσταση από τις ρωσικές δυνάμεις;» Κόλαση, η Helen Keller, αν ήταν ακόμα ζωντανή, θα μπορούσε να το δει αυτό να έρχεται. Οι σχεδιαστές του ΝΑΤΟ εξέφρασαν τις βλακείες τους στο να πιστεύουν ότι ο ρωσικός στρατός ήταν ανεπαρκώς εκπαιδευμένος, κακώς καθοδηγούμενος και υπέφερε από τεράστιες ελλείψεις. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση που μπορώ να βρω για να εξηγήσω αυτό το χονδροειδές λάθος υπολογισμό.

Το ΝΑΤΟ εξαρτάται υπερβολικά από τις πλατφόρμες ISR (δηλαδή, Πληροφορίες, Επιτήρηση και Αναγνώριση) που μπορούν να σας πουν πού βρίσκονται τα στρατεύματα και ο εξοπλισμός, αλλά δεν μπορούν να διακρίνουν τις δυνατότητες και το ηθικό των ρωσικών στρατευμάτων. Ζητώ συγγνώμη, αλλά πρέπει να επαναλάβω πως ο Ρώσος απολαμβάνει ένα λανθασμένο πλεονέκτημα πληροφοριών. Οι ρωσικές δυνατότητες ISR είναι τουλάχιστον ίσες με οτιδήποτε έχει η Δύση, αλλά έχει άλλους Άσσους να παίξει που δεν έχει το ΝΑΤΟ. Είμαι βέβαιος ότι η Ρωσία έχει άφθονες ανθρώπινες πηγές εγκατεστημένες στα στρατηγεία και μονάδες του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας και γνωρίζει τι σχεδιάζει να κάνει η Ουκρανία και πού σκοπεύει να εξαπολύσει τις επιθέσεις της. Αυτό το είδος ισχυρής ανθρώπινης υπηρεσίας πληροφοριών είναι ανεκτίμητο.

Ακόμα κι αν η Ουκρανία καταφέρει να πραγματοποιήσει μια αιφνιδιαστική επίθεση σε έναν ανυπεράσπιστο τομέα κατά μήκος των ρωσικών αμυντικών γραμμών, η Ρωσία έχει τα logistics στη θέση της για να αναπτύξει δυνάμεις και να διατηρήσει κάθε πρόοδο. Ω ναι, παραλίγο να το ξεχάσω. Η Ρωσία έχει τουλάχιστον 10 φορές τον αριθμό των διαθέσιμων στρατευμάτων για να ρίξει σε οποιαδήποτε προώθηση που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Ουκρανία.

Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας ιστορικής στιγμής τόσο σημαντικής όσο η σοβιετική επιχείρηση Bagration στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία έσπασε την πλάτη των ναζιστικών δυνάμεων. Ενώ η κλίμακα των μαχών και των νεκρών σε αυτήν την επίθεση στην Ουκρανία είναι ελάχιστη σε σύγκριση με το Bagration, το στρατηγικό αποτέλεσμα είναι συγκρίσιμο. Η αποτυχία της επίθεσης στην Ουκρανία όχι μόνο εκσπλαχνίζει την ικανότητα της Ουκρανίας να πραγματοποιεί μελλοντικές επακόλουθες επιχειρήσεις, αλλά εκθέτει επίσης το ΝΑΤΟ ως ένα χωρίς δόντια, αν και κακόβουλο, Leopard.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail