Βρέθηκε ο αποδιοπομπαίος τράγος που θα χρεωθεί την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας;

Αν δεν είστε άνω των 45 ετών, πιθανότατα δεν έχετε ζωντανή ανάμνηση της «Παρακολούθησης» του Κρεμλίνου που συνόδευε τις μεγάλες σοβιετικές γιορτές. Ο όρος «Παρατηρώντας το Κρεμλίνο» αναφέρεται στην πρακτική της εξέτασης φωτογραφιών όπως η παραπάνω για την αξιολόγηση της πολιτικής κατάστασης στη Σοβιετική Κυβέρνηση με τον εντοπισμό των ανδρών που κατείχαν τις πιο εξέχουσες θέσεις στο περίπτερο πάνω από τον τάφο του Λένιν. Σε αυτή τη φωτογραφία από το 1965 μπορείτε να δείτε (από αριστερά προς τα δεξιά) τον Anastas Mikoyan, τον Στρατάρχη της Σοβιετικής Ένωσης Rodion Malinovsky, τον Leonid Brezhnev και τον Alexei Kosygin να μνημονεύουν την 20ή επέτειο της νίκης επί των Ναζί. Οι αναλυτές της CIA ήταν πρόθυμοι να εξετάσουν τον τρόπο της παράταξης στην προσπάθειά τους να αξιολογήσουν ποιος ήταν επάνω και ποιος ήταν στο δρόμο για να ασκήσει πολιτική εξουσία. Ο Μπρέζνιεφ και ο Κοσίγκιν κρατούσαν τα ηνία της εξουσίας. Ήταν οι παλιές καλές εποχές.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η CIA προειδοποίησε την Ουκρανία να μην καταστρέψει το Nord Stream μήνες πριν από μια επίθεση στους αγωγούς φυσικού αερίου, αφού έλαβε μια πληροφορία από τις ολλανδικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών της Ολλανδίας, MIVD, έλαβε πληροφορίες για μια «επικείμενη επίθεση» στο Nord Stream από μια ανώνυμη πηγή στην Ουκρανία τον Ιούνιο, τρεις μήνες πριν από μια σειρά υποβρύχιων εκρήξεων που χτύπησαν τους σωλήνες τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως δείχνει μια κοινή έρευνα Ολλανδικών και Γερμανικών ειδησεογραφικών πρακτορείων που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έλαβε η MIVD, ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Valery Zaluzhny, ήταν υπεύθυνος για την επιχείρηση κατά του Nord Stream, στην οποία συμμετείχε μια μικρή ομάδα δυτών που ταξίδευαν με ιστιοπλοϊκό σκάφος και έπρεπε να πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου 2022.


Το Politico δεν είναι το μόνο που διαδίδει αυτόν το μύθο. Άλλα πιο εξέχοντα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των Washington Post, New York Times και Reuters, μαζεύτηκαν επίσης  γύρω από τον Zaluzhny. Τα μέσα ενημέρωσης ανυπομονούν να ρίξουν νερό στο μύλο της CIA και να μεταθέσουν την ευθύνη για την επίθεση από τις ΗΠΑ, οι οποίες σύμφωνα με το εξαιρετικό ρεπορτάζ του Sy Hersh, σκέφτηκαν και πραγματοποίησαν το σαμποτάζ.

Γιατί λοιπόν ο Ζαλούζνι γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος; Μπορώ να σκεφτώ πολλούς λόγους. Αρχικά, ο Ζαλούζνι θεωρείται ο υπεύθυνος για την καταστροφική αντεπίθεση της Ουκρανίας. Το BBC έκανε μια κομψή δουλειά αυτή την εβδομάδα, βάζοντας το μαχαίρι στην πλάτη του Zaluzhny, θεωρώντας τον ως τον εγκέφαλο της ουκρανικής επίθεσης:

Η πολυαναμενόμενη προσπάθεια της Ουκρανίας να πάρει πίσω τα εδάφη στα ανατολικά και νότια της χώρας, τα οποία κατείχε η Ρωσία τους τελευταίους 18 μήνες, βρίσκεται τώρα σε πλήρη εξέλιξη.

Ένα βασικό πρόσωπο στο σχεδιασμό και την εκτέλεση αυτής της επιχείρησης είναι ο στρατηγός Valery Zaluzhny, ο 49χρονος αρχιστράτηγος της Ουκρανίας. Ελάχιστα γνωστό μέχρι πρόσφατα, η δημοτικότητά του ανταγωνίζεται πλέον αυτή του προέδρου Volodymyr Zelensky.

Ο Ζαλούζνι βρισκόταν ήδη κάτω από ένα σύννεφο με φήμες να κυκλοφορούν τον περασμένο μήνα ότι υπέστη σοβαρά τραύματα από μπαράζ του ρωσικού πυροβολικού και δεν είναι πλέον σε θέση να ασκεί διοίκηση. Εάν κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί για να διατάξει την καταστροφή του Nordstream, είναι καλύτερο να καθηλώσει τον Στρατηγό που δεν είναι πλέον σχετικός στρατιωτικά και είναι σωματικά ανίκανος να υπερασπιστεί τον εαυτό του με το βάρος αυτής της πράξης οικονομικής τρομοκρατίας. Ο Ζαλούζνι, δίκαιος ή όχι, έχει την ατυχία να βρίσκεται στο λάθος μέρος και τη λάθος στιγμή.

Κάπως μου θυμίζει την ταινία, Πέτα τη μαμά από το τρένο. Αντί ο χαρακτήρας του Danny DeVito να σχεδιάζει να τερματίσει τη φρίκη του για μια μητέρα, την οποία υποδύεται η Anne Ramsey, έχουμε τον Vladimir Zelensky - με την υποστήριξη της Washington, DC - να βάζει στο στόχαστρο τον Zaluzhny.

Εάν ο Zaluzhny είναι ακόμα άθικτος, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, τότε είμαι αρκετά σίγουρος πως μπορεί να διαβάσει τα σημάδια και να συνειδητοποιεί ότι έχει ζωγραφισμένο έναν μεγάλο, χοντρό στόχο στην πλάτη του και θα προσπαθήσει να βρει μια στρατηγική για να επιβεβαιώσει ξανά την εξουσία του ή να σώσει τη φήμη του. 

Εν πάση περιπτώσει, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ένας στρατός εν μέσω επιθετικών επιχειρήσεων είναι η απόσπαση της προσοχής του αρχηγού του που εκτρέφεται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως ο τύπος που είναι υπεύθυνος για την καταστροφή του Nordstream. Ο Ζαλούζνι είναι παράξενα σιωπηλός μπροστά σε αυτόν τον εξωφρενικό ισχυρισμό. Γιατί αυτό;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail