Μεντβέντεφ: Έχουμε την επιλογή να καταστρέψουμε τα δυτικά καλώδια επικοινωνιών στο βυθό του Ατλαντικού

Yekaterina Shtukina/POOL/TASS
Freepen.gr - Δεδομένης της εμπλοκής της Δύσης στη δολιοφθορά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream, η Ρωσία θα πρέπει να έχει το ελεύθερο χέρι να καταστρέψει τα καλώδια επικοινωνίας του δυτικού βυθού, προειδοποίησε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Τώρα που η συνενοχή των δυτικών χωρών στη δολιοφθορά των Nord Streams έχει αποδειχθεί, δεν πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί, ακόμη και ηθικοί, για να μας εμποδίσουν να καταστρέψουμε τα καλώδια επικοινωνίας των εχθρών μας στον βυθό της θάλασσας», έγραψε ο υψηλόβαθμος πολιτικός στο κανάλι του στο Telegram.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα παραπονεθεί ότι δεν διεξάγεται καμία έρευνα για το περιστατικό, με τη Μόσχα να κρατείται μακριά από οποιαδήποτε έρευνα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ νωρίτερα ζήτησε «μια διαφανή και επείγουσα διεθνή έρευνα», κάτι που όπως είπε δεν συμβαίνει επί του παρόντος. Επέμεινε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δολιοφθορά ήταν εσκεμμένη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail