Η σημασία της ομοιομορφίας καθώς η Ουκρανία εξετάζει μια επίθεση

Υποθέτω ότι δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν πως η αποτυχία κατανόησης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ουκρανία στην προσπάθεια να εξαπολύσει μια αντεπίθεση είναι συνέπεια του γεγονότος ότι οι περισσότεροι δυτικοί πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης έχουν μηδενική εμπειρία υπηρεσίας σε στρατιωτική οργάνωση. Αυτή η έλλειψη εμπειρίας σημαίνει πως υπάρχει ελάχιστη κατανόηση της σημασίας της εκπαίδευσης και της αλυσίδας εφοδιαστικής που πρέπει να υπάρχει για την υποστήριξη αυτής της εκπαίδευσης. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία, κατά την άποψή μου, είναι η παντελής έλλειψη ομοιομορφίας.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η δύναμη κάθε στρατού είναι η αρχή της ομοιομορφίας. Εδώ είναι μια προφανής στιγμή του Λοχαγού - ο λόγος που ένας στρατιωτικός οργανισμός αθλείται με στολή είναι για να διασφαλίσει ότι τα στρατεύματα στη φωτιά της μάχης μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν τους συμμάχους τους. Μπορείτε να φανταστείτε έναν στρατό που θα έδινε σε κάθε στρατιώτη ή ναύτη ή πεζοναύτη την επιλογή να επιλέξει τη δική του γκαρνταρόμπα; Ενώ μπορεί να έχετε μερικές υπέροχες επιλογές μόδας, το να επιτρέπετε τέτοια ποικιλομορφία θα υπονόμευε την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα αυτής της οργάνωσης στη μάχη.

Η έννοια της στολής στον στρατό εκτείνεται πέρα ​​από αυτό που φορούν άνδρες και γυναίκες. Τι θα λέγατε για προπόνηση; Ένας αποτελεσματικός στρατιωτικός οργανισμός βασίζεται σε τυπικές διαδικασίες λειτουργίας προκειμένου να διασφαλίσει ότι ακόμη και το λιγότερο ικανό διανοητικά μέλος μιας μονάδας γνωρίζει τις πολιτικές, τις διαδικασίες και τις τακτικές που πρέπει να εκτελέσει υπό πίεση. Ένας από τους κρίσιμους στόχους στη βασική εκπαίδευση είναι να διδάξουμε στους νεοσύλλεκτους πώς να επικοινωνούν και πώς να ενεργούν σύμφωνα με τις παραγγελίες. Εάν ένας στρατιωτικός οργανισμός ενσωματώνει διαφορετικές μονάδες με διαφορετικές μεθόδους επικοινωνίας, οι πιθανότητες σύγχυσης στο πεδίο της μάχης αυξάνονται δραματικά.

Δείτε λοιπόν το πρόβλημα της Ουκρανίας. Οι Ουκρανοί στρατιώτες δε λαμβάνουν οδηγίες στις ουκρανικές βάσεις σε ουκρανικό έδαφος από Ουκρανούς αξιωματικούς. Όχι. Ουκρανικά στρατεύματα εκπαιδεύονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι κάθε μία από αυτές τις χώρες χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους για τη διδασκαλία των πάντων, από την σκοποβολή, την πορεία, τους ελιγμούς μονάδων και την προσωπική υγιεινή; Δεν υποδηλώνω πως οι αντίστοιχες χώρες του ΝΑΤΟ κάνουν κακή δουλειά στην εκπαίδευση των ουκρανικών μονάδων υπό τη φροντίδα τους. Ωστόσο, μόλις αυτά τα ουκρανικά στρατεύματα επιστρέψουν στην πατρίδα τους και αναπτυχθούν στην πρώτη γραμμή, είναι πολύ πιθανό μια μονάδα που εκπαιδεύεται στο Ηνωμένο Βασίλειο να λειτουργεί διαφορετικά από μια μονάδα που εκπαιδεύεται στη Γαλλία. Με άλλα λόγια, έλλειψη ομοιομορφίας. Αυτό δημιουργεί μια πρόκληση εντολής και ελέγχου.

Η έλλειψη ομοιομορφίας είναι επίσης ένα πρόβλημα λόγω της ποικιλίας των όπλων που δίδονται στα ουκρανικά στρατεύματα. Τα αντιαρματικά όπλα απεικονίζουν το δίλημμα. Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν ένα βρετανικό NLAW και έναν αμερικανικό πύραυλο Javelin. Και τα δύο έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν ένα τανκ, αλλά οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει ένας στρατιώτης για να πυροβολήσει ένα NLAW διαφέρει από ένα Javelin. Το Javelin, για παράδειγμα, είναι εξοπλισμένο με οπτικό, το NLAW όχι. Δε λέω ότι ένας στρατιώτης δεν μπορεί να εκπαιδευτεί να χρησιμοποιεί και τα δύο. Φυσικά και μπορεί. Αλλά η πραγματικότητα είναι πως αυτά τα αντιαρματικά όπλα παραδίδονται στα ουκρανικά στρατεύματα που δεν είχαν την ευκαιρία να περάσουν από πρόγραμμα εκπαίδευσης για να τους κάνουν ικανούς σε ένα ή και στα δύο.



Βλέπουμε την ίδια διχόνοια όσον αφορά τα τανκς, τα οχήματα και τα αεροπλάνα που έχουν ή θα προμηθεύονται στην Ουκρανία. Αυτή η ποικιλομορφία προσθέτει άλλο ένα επίπεδο πολυπλοκότητας λόγω των διαφόρων απαιτήσεων συντήρησης για αυτά τα συστήματα. Σημαίνει ότι χρειάζεστε άφθονη προμήθεια ανταλλακτικών και, το πιο σημαντικό, εκπαιδευμένους τεχνικούς που ξέρουν πώς να κάνουν τις μηχανικές εργασίες, να συντηρούν ή να επισκευάζουν το όχημα ή το αεροσκάφος.

Γνωρίζουμε από τα απόρρητα έγγραφα που φαινομενικά διέρρευσε ο Τζακ Τεϊσέιρα πως οι ουκρανικές ταξιαρχίες που σχεδίαζαν να πρωτοστατήσουν στην αντεπίθεση δεν εκπαιδεύονται και οργανώνονται με τον ίδιο τρόπο. Η Ουκρανία εκπαιδεύει τρεις Ταξιαρχίες και οι εταίροι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εκπαιδεύουν (ή έχουν εκπαιδεύσει) εννέα ταξιαρχίες. Και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μια Ταξιαρχία που εκπαιδεύεται στο ΗΒ θα λειτουργεί στο ίδιο επίπεδο ικανοτήτων με μια Ταξιαρχία που εκπαιδεύεται στη Γερμανία ή τη Γαλλία.

Δεν έχει σημασία πόσο γενναία ή αφοσιωμένα είναι τα ουκρανικά στρατεύματα που θα πραγματοποιήσουν την επίθεση στις ρωσικές θέσεις εάν ξεκινήσει η επίθεση. Αν γίνει, θα ξεκινήσουν με έλλειμμα γιατί έχουν εκπαιδευτεί με διαφορετικούς τρόπους. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι 12 ταξιαρχίες δεν έχουν πραγματοποιήσει κοινή άσκηση για να έχουν μάθει να διεξάγουν συντονισμένες επιχειρήσεις με τις άλλες μονάδες. Το έργο τους γίνεται ακόμη πιο δύσκολο γιατί η επιτιθέμενη δύναμη δε θα έχει τη στενή αεροπορική υποστήριξη από αεροσκάφη μάχης και αεροσκάφη περιστροφικής πτέρυγας. Οι ουκρανικές μονάδες είναι επίσης απίθανο να διαθέτουν κινητά συστήματα αεράμυνας για να αποκρούσουν τις ρωσικές εναέριες αντεπιθέσεις. Το ίδιο για το κινητό πυροβολικό.

Η μόνη ελπίδα για τα ουκρανικά στρατεύματα στα οποία ανατέθηκε αυτή η αποστολή είναι ότι οι πληροφορίες του ΝΑΤΟ έχουν εντοπίσει ένα αδύναμο σημείο στη ρωσική άμυνα που μπορεί να εκμεταλλευτεί η επιτιθέμενη δύναμη. Εάν υπάρχει τέτοια τοποθεσία, πιθανότατα είναι σε περιοχή χωρίς σημαντικό πληθυσμό ή αστικά κέντρα. Αυτό σημαίνει πως η Ουκρανία θα καταλάβει χωράφια και δάση και ότι δεν θα επιτύχει τίποτα που να αλλάξει το τακτικό ή στρατηγικό πρόσωπο του πολέμου.

Η γερμανική Βέρμαχτ, μια πολύ πιο ισχυρή και καλά εκπαιδευμένη δύναμη από οτιδήποτε μπορεί να βάλει η Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, έμαθε με απογοήτευση ότι η έλλειψη υλικοτεχνικής υποστήριξης και μαχητικής αεροπορικής υποστήριξης κατά τις τελευταίες ημέρες της επιχείρησης Barbarossa (η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1941) της στέρησε τη νίκη. Ενώ οι Ναζί κατάφεραν να φτάσουν στα προάστια της Μόσχας, κυριολεκτικά τελείωσαν τα καύσιμα, οι προμήθειες και οι ενισχύσεις που χρειάζονταν για να διατηρήσουν την ορμή της επίθεσής τους.

Αντί να εφαρμόσει μια βιώσιμη στρατιωτική στρατηγική, ο στρατός της Ουκρανίας καλείται να εκτελέσει μια πολιτική παρωδία για να ικανοποιήσει τις δυτικές προσδοκίες. Όποια επιτυχία κι αν πετύχει η Ουκρανία στην αρχική φάση της αντεπίθεσής της, της λείπει το βάθος όσον αφορά τα αποθέματα και το υλικό για να στηρίξει μια επίθεση. Αυτό δεν είναι ένα απελπισμένο στοίχημα. Αυτό είναι αναγκαστική αυτοκτονία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail