Ο Μακρόν είναι "ακατάλληλος" για τους BRICS - Μόσχα

Sputnik/Russian Foreign Ministry
Freepen.gr - Η παρουσία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σε συνάντηση των ηγετών των BRICS θα ήταν "ακατάλληλη", λαμβάνοντας υπόψη την στάση της κυβέρνησής του εναντίον της Μόσχας, δήλωσε ο Ρωσική Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ. Το Παρίσι επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα πως ο Μακρόν ζητά πρόσκληση για τη Σύνοδο Κορυφής του μπλοκ στη Νότια Αφρική τον Αύγουστο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο Ριάμπκοφ εξήγησε ότι η αντίθεση της Ρωσίας στην πιθανή εμφάνιση του Μακρόν βασίστηκε στις προσπάθειες της Γαλλίας να απομονώσει τη Μόσχα και την υποστήριξή της στον στόχο του ΝΑΤΟ να προκαλέσει μια "στρατηγική ήττα" στη Ρωσία στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

"Δεν κρύβουμε αυτή τη θέση και έχουμε ενημερώσει τους Νοτιοαφρικανούς συναδέλφους μας γι 'αυτό", δήλωσε ο Ριάμπκοφ, όπως ανέφερε το πρακτορείο Interfax. "Αναμένουμε ότι η άποψή μας θα ληφθεί πλήρως υπόψη”.

Ως οικοδεσπότης της συνόδου κορυφής, η Νότια Αφρική θα έχει το δικαίωμα να προσκαλέσει τον Μακρόν, αν και θα ήταν σημαντικό για την Πρετόρια να συμβουλευτεί εκ των προτέρων άλλα μέλη των BRICS, πρότεινε ο Ριάμπκοφ.

Σημείωσε πως το μπλοκ συζητά επί του παρόντος τα κριτήρια για τα μελλοντικά μέλη. Η απόρριψη των μονομερών οικονομικών κυρώσεων ως γεωπολιτικού εργαλείου είναι πιθανό να γίνει μια τέτοια προϋπόθεση και η Γαλλία σίγουρα θα αποτύχει να πληροί τις προϋποθέσεις βάσει αυτού του δείκτη, υποστήριξε ο Ριάμπκοφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail