Buffer zone στην Ουκρανία μέχρι τα σύνορα με την Πολωνία προτείνει ο Μεντβέντεφ

Dmitry Medvedev -  RIA Novosti
Freepen.gr - Οποιαδήποτε πιθανή αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που θα δημιουργηθεί από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα πρέπει να επεκταθεί κοντά στα πολωνικά σύνορα, υποστήριξε την Τετάρτη ο πρώην ρωσική Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Γράφοντας στο Telegram, ο Μεντβέντεφ απάντησε σε σχόλια του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος την Tρίτη υποστήριξε πως η Μόσχα θα μπορούσε να εξετάσει τη δημιουργία μιας "ζώνης ασφαλείας" στην Ουκρανία για να αποτρέψει ρωσική περιοχές από το βομβαρδισμό.

"Λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του εχθρού να προμηθεύσει το καθεστώς του Κιέβου με όπλα με ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια, αυτή η γραμμή θα πρέπει να περάσει στην περιοχή του Λβιβ... έτσι ώστε να μπορεί να διαδραματίσει έναν πραγματικό αμυντικό ρόλο", δήλωσε ο Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στη μεγάλη πόλη στη δυτική Ουκρανία, όχι μακριά από τα πολωνικά σύνορα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν αυξήσει σημαντικά τις επιθέσεις πυροβολικού στις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές, εκτοξεύοντας εκατοντάδες βλήματα και προκαλώντας απώλειες αμάχων καθώς και εκτεταμένη καταστροφή.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, επεσήμανε επίσης αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν η "αποδεδειγμένη συνενοχή" των δυτικών εθνών στο σαμποτάζ των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream το περασμένο φθινόπωρο. Πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο, η Μόσχα "δεν έχει πλέον περιορισμούς ακόμη και σε ηθικούς όρους για να αποφύγει να καταστρέψει τις καλωδιακές επικοινωνίες του εχθρού που βρίσκονται στον πυθμένα του ωκεανού".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail