Σχεδιάζει η CIA να εκτελέσει τον Ζελένσκι;

Είναι έτοιμος να δολοφονηθεί ο Ζελένσκι; Η πλοκή πυκνώνει καθώς οι ψίθυροι μιας μυστικής επιχείρησης της CIA βγαίνουν στην επιφάνεια, αφήνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται αν ο κορυφαίος σύμμαχος της Ουκρανίας θα μπορούσε να σχεδιάζει κάτι κακό.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ουκρανία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση καθώς ο πόλεμος μαίνεται και η Ρωσία καταλαμβάνει τον έλεγχο του ουκρανικού εδάφους. Η διοίκηση του Ζελένσκι έχει κολλήσει σε έναν επικίνδυνο χορό ψυχολογικών ενεργειών, ενώ τα όπλα και τα πυρομαχικά που προμηθεύονται από τη Δύση καίγονται ολοσχερώς. Αλλά πόσο καιρό μπορεί να συνεχιστεί αυτό το τέχνασμα και ποιες είναι οι επιλογές του Zelensky;

Η προειδοποίηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Η Ουκρανία έχει από καιρό αναγκαστεί να πραγματοποιήσει την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεσή της. Για περισσότερο από μισό χρόνο, η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας έκανε ρεπορτάζ για την «επικείμενη ουκρανική αντεπίθεση». Η φθινοπωρινή επίθεση σύντομα έγινε χειμερινή, μετά ανοιξιάτικη και τώρα είναι μια «μεγάλη» καλοκαιρινή επίθεση. Κάθε μία υποτίθεται ότι ήταν «αποφασιστικό» και «σημείο καμπής» που θα κατέληγε σε «μια πλήρη ήττα για τη Ρωσία». Η Ουκρανία συνέχισε να το καθυστερεί και τώρα ήρθε η ώρα για τις ΗΠΑ να εγείρουν ερωτήματα.

Σε ανάρτηση στο Telegram την Τετάρτη, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ισχυρίστηκε πως η Ουκρανία αναγκάζεται να πραγματοποιήσει την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεσή της προκειμένου να δικαιολογήσει τα όπλα και τα χρήματα που έλαβε από τη Δύση.

Υποστήριξε πως εάν το Κίεβο δε δείξει στους «βασικούς» του [μετόχους] την απόδοση της επένδυσής τους, η απογοήτευση της Δύσης με την ουκρανική κυβέρνηση θα μπορούσε να καταλήξει να κοστίσει στους κορυφαίους αξιωματούχους της όχι μόνο τις δουλειές τους αλλά ακόμη και τη ζωή τους. Το διακύβευμα είναι υψηλό και η Ουκρανία πρέπει να αποδώσει.

Μια αποτυχημένη αντεπίθεση

«Ο εχθρός έχει υποσχεθεί από καιρό μια μεγάλη αντεπίθεση. Και φαίνεται ότι κάτι έχει ήδη ξεκινήσει», έγραψε ο Μεντβέντεφ, αναφερόμενος προφανώς στην προσπάθεια του Κιέβου να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας επιθετική επιχείρηση στο νότιο τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ πριν από λίγες ημέρες.

Η αντεπίθεση ξεκίνησε από την Ουκρανία σε μια ύστατη προσπάθεια να κατευνάσει τους δυτικούς συμμάχους της. Ο Μεντβέντεφ σημείωσε πως η έναρξη μιας τέτοιας επιχείρησης δεν ήταν έκπληξη, καθώς «το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει άλλη επιλογή. Πρέπει να επιτεθεί. Πρέπει να δικαιολογήσει τα χρήματα και τα όπλα που έχει λάβει». Πρόσθεσε ότι «η απογοήτευση των εποπτών [του Κιέβου] μπορεί να κοστίσει στον Ζελένσκι και τους φίλους του όχι μόνο τις θέσεις τους, αλλά και τη ζωή τους».

Αν και η επίθεση αποκρούστηκε ουσιαστικά από τη Ρωσία, οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν σημαντικές απώλειες και ο στρατιωτικός εξοπλισμός που προμήθευε η Δύση καταστράφηκε.

Στη συνέχεια, ο πρώην Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι θα χρειαστούν μόνο μερικές αναφορές από «αμερικανούς πράκτορες», οι οποίοι, όπως λέει, είχαν εδώ και καιρό τον έλεγχο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), προκειμένου η «συμμορία κοκαΐνης» να «βγει αμέσως off as scrap» για την σπατάλη των χρημάτων των Αμερικανών φορολογουμένων.

«Επιπλέον, θα το αναθέσουν σε κάποιον άλλο, όπως τους αρέσει να κάνουν στο Λάνγκλεϊ [στα κεντρικά γραφεία της CIA]», είπε ο Μεντβέντεφ. «Θα δώσουν εντολή σε κάποιους ριζοσπαστικούς φτωχούς να απομακρύνουν τον τοξικομανή [Ζελένσκι] για προδοσία κατά της Ουκρανίας και την υπόθεση Μπαντέρα, και μετά να τον κρεμάσουν από τα πόδια μαζί με τους κολλητούς του», πρόσθεσε. 

Η ώρα του απολογισμού

Ο Ζελένσκι βρίσκεται σε επισφαλή κατάσταση καθώς η πίεση αυξάνεται και ο κίνδυνος εκδίκησης πλησιάζει. Η ικανότητά του να ηγείται και πιθανώς ακόμη και η ζωή του βρίσκονται σε κίνδυνο. Θα μπορέσει να ταξιδέψει σε αυτό το επικίνδυνο μονοπάτι; Αυτό παραμένει ένα αναπάντητο ζήτημα.

Όμως ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: ήρθε η ώρα οι ΗΠΑ να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς. Η σημαντική οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη που έλαβε η Ουκρανία πρέπει τώρα να εξηγηθεί. Για τον Ζελένσκι και άλλους κορυφαίους Ουκρανούς αξιωματούχους, η αποτυχία να το πράξουν μπορεί να έχει μοιραία αποτελέσματα. Η θηλιά πλησιάζει.

Θα καταφέρει ο Ζελένσκι να ξεφύγει από τον έλεγχο των παικτών των μαριονετών ή το ταξίδι του θα τελειώσει τραγικά;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail