Η υποσχεμένη επίθεση της Ουκρανίας δεν είναι D-Day

Σας προσκαλώ να κάνετε ένα πείραμα σκέψης. Θα είχε πετύχει η εισβολή των Συμμάχων στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου 1944 εάν ο Αϊζενχάουερ, ο Τσόρτσιλ και ο Ρούσβελτ είχαν ανακοινώσει ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν στις γαλλικές ακτές τον Ιούνιο; Πόσο αποτελεσματική θα ήταν η συμμαχική δύναμη αν οι Γερμανοί εξαπέλυαν καταστροφικές αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις στα σημεία συγκέντρωσης στρατευμάτων στη Νοτιοανατολική Αγγλία; Δεν χρειάζεται να είσαι ο Carl von Clausewitz ή ο Sun Tzu για να βρεις την απάντηση. Η εισβολή στη Νορμανδία θα είχε αποτύχει.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Γιατί λοιπόν οι δυτικοί ειδήμονες εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μια δραματική ουκρανική επιτυχία στην πολύ δημοσιοποιημένη επερχόμενη επίθεση της όταν καθημερινά υπάρχουν νέα από την Ουκρανία για μαζικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με πυραύλους και drones σε ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις, σημεία συγκέντρωσης και αποθήκες οχημάτων και όπλων; Το αποψινό Telegram μοιάζει με την ταινία Ground Hog day με μια νέα σειρά από αναφορές για ρωσικά χτυπήματα σε όλο το εύρος της Ουκρανίας:

Εκρήξεις στην περιοχή Kirovograd, συναγερμός στην κεντρική Ουκρανία

Εκρήξεις σημειώνονται στο Κίεβο. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, ένα σμήνος ρωσικών drones χτυπά κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής στο Κίεβο και την περιοχή του Κιέβου. Η αεράμυνα προσπαθεί να καταρρίψει το κύμα επίθεσης, ανεπιτυχώς. Οι τοπικές αρχές προτρέπουν όλους να κρυφτούν σε καταφύγια.

Οι περιοχές Chernihiv, Cherkasy και Kirovograd περιμένουν επίσης την άφιξη των ρωσικών UAV.


Ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko αναφέρει εκρήξεις στην πρωτεύουσα και προτρέπει τον κόσμο να παραμείνει κρυμμένος



Οι Ρώσοι στοχεύουν στρατιωτικούς στόχους, όχι πολίτες, και αυτές οι επιθέσεις επηρεάζουν τα ουκρανικά στρατεύματα και το υλικό. Τα αυξανόμενα θύματα στην Ουκρανία περιλαμβάνουν επίσης έναν αυξανόμενο κατάλογο Αμερικανών. Τα παιδιά που πολέμησαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν μαθαίνουν με τον σκληρό τρόπο ότι η Ρωσία δεν είναι ένα μάτσο βοσκοί κατσίκων που φέρουν τουφέκια Καλάσνικοφ 50 ετών. Η Washington Post δημοσίευσε ένα άρθρο για την Ημέρα Μνήμης που αφηγείται τους θανάτους πέντε Αμερικανών στην Ουκρανία (συγγνώμη, είναι πίσω από ένα paywall).

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα αεροπλάνο που μετέφερε τα λείψανα του βετεράνου του Σώματος Πεζοναυτών Γκρέιντι Κουρπάσι έφτασε σε αμερικανικό έδαφος, φέρνοντας ένα μέτρο κλεισίματος μετά από 13 μήνες εργασίας για να τον φέρει στο σπίτι.


Στο Mobile, Ala., η μητέρα του Cooper Andrews, ενός συνταξιούχου λοχία του Σώματος Πεζοναυτών που σκοτώθηκε γύρω από το Bakhmut στις 19 Απριλίου, παλεύει για να φέρει τα λείψανα του γιου της στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η Ημέρα Μνήμης χτυπά «πολύ πιο σκληρά φέτος, για προφανείς λόγους», είπε ο Άλεξ Πότερ, του οποίου ο σύζυγος, ο Πιτ Ριντ, εργαζόταν ως ανθρωπιστής ιατρός στην Ουκρανία, όταν, στις 2 Φεβρουαρίου, το ασθενοφόρο του χτυπήθηκε από έναν ύποπτο ρωσικό πύραυλο .


Ο Nick Maimer, 45 ετών, ο οποίος είχε υπηρετήσει δύο δεκαετίες στον στρατό, δίδασκε αγγλικά στην Ισπανία πριν από την εισβολή της Ρωσίας, είπε πέρυσι στο Idaho Statesman. Η «ηθική πυξίδα» του τον οδήγησε στην Ουκρανία, είπε. . . .

Ο θάνατός του, προφανώς σε κατάρρευση κτιρίου κάπου κοντά στην πολιορκημένη πόλη Bakhmut νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αποκαλύφθηκε σε ένα βίντεο με κακή φωτισμό που δείχνει τον αρχηγό της ομάδας μισθοφόρων Wagner Yevgeniy Prigozhin. Ένας στενός συνεργάτης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Prigozhin και ο ιδιωτικός στρατός του ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στον πόλεμο. Στο βίντεο, στέκεται κοντά σε ένα άψυχο σώμα και χλευάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στα χέρια του είναι ένα σημειωματάριο που κρατά το δίπλωμα οδήγησης του Maimer's Idaho και την κάρτα Βετεράνων Υποθέσεων.


Οι δύο στρατιωτικοί, πεντακάθαρα ντυμένοι με μπλε στολές, ανέβηκαν στην μπροστινή βεράντα μιας μονοκατοικίας. Ο ένας κρατούσε μια θήκη βινυλίου που περιείχε μια περίτεχνη λευκή λάρνακα και, μέσα, τις στάχτες του βετεράνου του στρατού Άντριου Πίτερς.

Ο Άντριου Πίτερς, όπως και πολλοί άλλοι Αμερικανοί εθελοντές στην Ουκρανία, είχε επηρεαστεί από τις τηλεοπτικές εικόνες της ταλαιπωρίας των πολιτών και από την έκκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι προς τους βετεράνους του στρατού σε όλο τον κόσμο για βοήθεια στην απόκρουση των Ρώσων. . . .

Η Ημέρα Μνήμης έχει διαφορετική απήχηση φέτος, πρόσθεσε, με πόνο καρδιάς λόγω του θανάτου του γιου του. Αλλά ο πατέρας ξέρει ότι η κατάσταση δεν είναι ακριβώς η ίδια όπως αν ο Andrew είχε σκοτωθεί ενώ βρισκόταν στον στρατό των ΗΠΑ και αρνήθηκε τις προτάσεις φίλων του να προστεθεί το όνομα του γιου του σε ένα τοπικό μνημείο που αναγνωρίζει τους Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε μάχη.

Θεωρώ αυτούς τους άνδρες ως θύματα της προπαγανδιστικής εκστρατείας των ΗΠΑ που απεικόνιζε την Ουκρανία ως μια αθώα που δέχτηκε ξαφνική επίθεση, χωρίς αιτία, από τις λυσσαλέες ρωσικές ορδές. Αυτό ήταν και είναι ψέμα. Δίνω σε αυτούς τους άνδρες το πλεονέκτημα της αμφιβολίας ότι έβαλαν τη ζωή τους στη γραμμή για να βοηθήσουν ένα αουτσάιντερ χωρίς να κατανοούν τη μακροχρόνια προσπάθεια του ΝΑΤΟ να αποδυναμώσει και να καταστρέψει τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail