Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι θα απελευθερώσει κουνούπια που φέρουν ελονοσία στη Χερσώνα με drones

Freepen.gr - Η Ρωσία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προετοιμάζονται να στοχοποιήσουν τα στρατεύματά τους με drones που μεταφέρουν κουνούπια ελονοσίας. Τον ισχυρισμό διατύπωσε ο Igor Kirillov, επικεφαλής των Ρωσικών Στρατευμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας και μεταδίδεται τόσο από το πρακτορείο Tass όσο και διεθνή δυτικά ΜΜΕ (nypost, dailymail).

Η κατηγορία ήρθε καθώς Ουκρανοί στρατιώτες ύψωσαν τη γαλαζοκίτρινη σημαία της χώρας τους σε ένα χωριό που ανακαταλήφθηκε πρόσφατα, εν μέσω ισχυρισμών ότι έχουν «παύσει» την αντεπίθεσή τους.

«Η πλημμύρα της περιοχής Χερσώνα που σχεδιάστηκε από το καθεστώς του Κιέβου μπορεί να περιπλέξει την κατάσταση, μεταξύ άλλων όσον αφορά τις μολύνσεις από αρβοϊό», είπε ο Κιρίλοφ, αναφερόμενος στην καταστροφή του φράγματος Kakhovka.

«Μετά από πτώση της στάθμης του νερού, είναι δυνατό να σχηματιστούν εστίες ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια, κυρίως ο πυρετός του Δυτικού Νείλου», είπε. «Το υψηλό τεχνικό επίπεδο ετοιμότητας των ΗΠΑ για τη χρήση μολυσμένων φορέων αποδεικνύεται από ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα drone που έχει σχεδιαστεί για τη διάδοση μολυσμένων κουνουπιών στον αέρα».

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την υποτιθέμενη πατέντα, αλλά είπε: «Σύμφωνα με την περιγραφή, το drone πρέπει να παραδώσει ένα δοχείο με έντομα σε μια δεδομένη περιοχή και να τα απελευθερώσει.

«Όταν τσιμπήσουνν, τα κουνούπια μπορούν να μολύνουν το στρατιωτικό προσωπικό με μια επικίνδυνη μόλυνση, όπως η ελονοσία. Η περιγραφή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας υπογραμμίζει ότι ο μολυσμένος στρατιώτης δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τις μάχιμες αποστολές που του έχουν ανατεθεί» ανέφερει ο Kirillov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail