Η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα F-16 ξεκινά μέσα στο καλοκαίρι - Ολλανδός υπουργός

pixabay / WikiImages
Οι Ουκρανοί πιλότοι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την εκπαίδευση για να πετούν μαχητικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής μόλις αυτό το καλοκαίρι, είπε ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας στο Ρόιτερς, ως ένα πρώτο βήμα προς την προμήθεια του Κίεβου με ένα ισχυρό μακροπρόθεσμη ικανότητα στον πόλεμο της με τη Ρωσία.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, η Ολλανδία και η Δανία ηγούνται ενός διεθνούς συνασπισμού για την εκπαίδευση πιλότων και το προσωπικό υποστήριξης, τη συντήρηση αεροσκαφών και τελικά την προμήθεια F-16 στην Ουκρανία. Προηγουμένως, η Ολλανδία είχε δηλώσει ότι στόχευε να ξεκινήσει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων "το συντομότερο δυνατό", αλλά δε διευκρίνισε πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει μια τέτοια εκπαίδευση.

Δύο ομάδες των 12 Ουκρανών πιλότων πρόκειται να ξεκινήσουν την εκπαίδευση η οποία σύμφωνα με αξιωματούχος των ΗΠΑ είναι δυνατή εντός τεσσάρων μηνών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail