Η κίνηση με τα F-16 του Μπάιντεν είναι μια φανταχτερή απελπισία

Φωτογραφία: Wikimedia
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε μια απότομη στροφή για να στείλει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία το ίδιο Σαββατοκύριακο που το υποστηριζόμενο από το ΝΑΤΟ καθεστώς του Κιέβου μόλις έχασε τη στρατηγική μάχη για το Artyomovsk (Bakhmut).

Φίνιαν Κάνινγκχαμ - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Θυμηθείτε ότι ο Μπάιντεν είχε πει κατηγορηματικά όχι στην προμήθεια του αμερικανικού πολεμικού αεροπλάνου στην Ουκρανία, εν μέρει από την ανησυχία του να μην ανταγωνιστεί τη Ρωσία.

Η μάχη για τον κόμβο των μεταφορών στην περιοχή του Ντονμπάς μαίνεται εδώ και οκτώ μήνες. Μερικοί σχολιαστές συνέκριναν τον κομβικό αγώνα για το Αρτιόμοβσκ – μια «μηχανή κρέατος» – με το Στάλινγκραντ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την τελική νίκη του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις ισχυρίστηκαν πως πήραν τελικά τον πλήρη έλεγχο του Artyomovsk στις 20 Μαΐου, παρά τις αρνήσεις του Κιέβου και την απροθυμία των δυτικών μέσων ενημέρωσης να παραδεχτούν την πραγματικότητα. Πράγματι, η αδυσώπητη δυτική αφήγηση της προκλητικής Ουκρανίας που την κολλάει στους Ρώσους είναι επίσης θύμα εδώ, ξαπλωμένη αιμόφυρτη σε ένα φορείο, όπως και η υποτιθέμενη ολόκληρη εξουσία αυτού του ίδιου μέσου (γνωστή και ως υπηρεσία δυτικής προπαγάνδας).

Αυτή η μεγάλη ήττα για το καθεστώς του Κιέβου το Σαββατοκύριακο ανατρέπει εντελώς την υποτιθέμενη ανδρεία της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση Μπάιντεν χρηματοδότησε τις δυνάμεις του προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι με στρατιωτική βοήθεια 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους τελευταίους 15 μήνες. Άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία έχουν επίσης εξοπλίσει την Ουκρανία με όλα τα είδη προηγμένων όπλων.

Η ήττα των δυνάμεων του Zelensky στο Artyomovsk είναι εξίσου ήττα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Αυτό το ντροπιαστικό χτύπημα θα εξηγούσε την στροφή του Μπάιντεν που δίνει τώρα το πράσινο φως για μαχητικά αεροσκάφη F-16. Η ανακοίνωση έχει στόχο να μετατοπίσει τα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων από μια κρίσιμη στρατιωτική ήττα.

Από τη μια πλευρά, η προοπτική του αμερικανικού πολεμικού αεροπλάνου να πετάξει πάνω από την Ουκρανία ακούγεται σαν μια δυσοίωνη επέμβαση που απειλεί τη Ρωσία. Το F-16 είναι το άλογο εργασίας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, έχοντας δει μάχες σε δεκάδες χώρες που υποστηρίζουν τις αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις. Είναι πυρηνικό και έχει μέγιστη εμβέλεια κρούσης 800 χιλιόμετρα. Αυτή είναι περίπου η απόσταση από το Κίεβο στη Μόσχα. Πιθανώς, τα αμερικανικά τζετ θα μπορούσαν να εξαπολύσουν αεροπορικές επιδρομές στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν, κάνοντας την ανακοίνωσή του, είπε ότι «είχε διαβεβαιωθεί» από τον πρώην κωμικό Ζελένσκι πως τα F-16 δεν θα χτυπούσαν το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μια τέτοια διαβεβαίωση δεν έχει αξία, όπως έχουν δείξει αμέτρητες δολιοφθορές, επιθέσεις με drone και απόπειρες δολοφονίας από πράκτορες του Κιέβου στη Ρωσία. Επίσης, η ομάδα Μπάιντεν έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι δε θεωρούν την Κριμαία ρωσικό έδαφος, γεγονός που δεν αποκλείει επομένως τα F-16 να πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, ωστόσο η Μόσχα είναι ανένδοτη πως η Κριμαία είναι αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας.

Σε κάθε περίπτωση, από την άλλη πλευρά, η «επαναστατική κίνηση» των F-16 μπορεί να θεωρηθεί ως μια κενή χειρονομία που δεν θα αλλάξει την έκβαση του πολέμου υπέρ της Ρωσίας.

Για αρχή, η Ουάσιγκτον λέει ότι τα μαχητικά αεροσκάφη της δεν πρόκειται να προμηθευτούν απευθείας από τα αμερικανικά αποθέματα αλλά μάλλον θα επανεξαχθούν από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ. Μέχρι στιγμής, τα μέλη του ΝΑΤΟ, η Πολωνία, η Ιταλία και η Γερμανία έχουν αποκλείσει οποιαδήποτε προμήθεια των αμερικανικών αεροσκαφών τους. Αναμφίβολα, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι απέκρουσαν την πρόκληση μιας τέτοιας κίνησης προς τη Μόσχα.

Το μπουλντόγκ του θείου Σαμ, η Βρετανία, είναι πάντα παιχνίδι πρόκλησης, αλλά οι Βρετανοί δεν έχουν F-16.

Ένας άλλος παράγοντας είναι η επιμελητεία και η εκπαίδευση. Θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες για να αποκτήσουν οι Ουκρανοί πιλότοι ικανότητες στη μάχη. Οι πιλότοι της Ουκρανίας εκπαιδεύονται σε αεροσκάφη MiG της σοβιετικής εποχής και τα περισσότερα από αυτά έχουν καταρριφθεί από τους Ρώσους. Θα χρειαστούν επίσης μήνες για να δημιουργηθούν μηχανικοί F-16 και πλήρωμα εδάφους, που θα καθιστούσαν στόχους αμερικανικού προσωπικού. Οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και άλλα κράτη του ΝΑΤΟ προσφέρουν εκπαίδευση F-16 στην Ουκρανία. Αλλά μέχρι να μπορέσουν αυτά τα τζετ να απογειωθούν για πολεμικές εξόδους, θα είναι προς το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτό συνεπάγεται άλλη μια καθυστέρηση στην ήδη καθυστερημένη και πολυσυζητημένη ουκρανική αντεπίθεση.

Τα συστήματα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς της Ρωσίας υπολογίζονται ως τα καλύτερα στον κόσμο, ξεπερνώντας το αμερικανικό σύστημα Patriot που τέθηκε εκτός δράσης από ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους την περασμένη εβδομάδα. Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας θα δώσουν στα F-16 μια τρομακτική πρόκληση. Το αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος φάνηκε να επιχειρεί με επιτυχία σε διάφορες χώρες ενάντια σε μη κρατικές μαχητικές ομάδες που είχαν αμελητέα αεράμυνα. Σε αυτά τα θέατρα, τα F-16 μπόρεσαν να κυριαρχήσουν στους ουρανούς ατιμώρητα.

Όχι έτσι στην Ουκρανία. Τα πολυεπίπεδα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας είναι διαφορετική υπόθεση. Οι πύραυλοι εδάφους-αέρος S-400 έχουν θανατηφόρο βεληνεκές 400 χιλιομέτρων. Αρκετές τοποθεσίες κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας μπορούν να καλύψουν μια απόσταση από το Κίεβο. Αυτό σημαίνει ότι τα F-16 μπορούν να εκτιναχθούν από τον ουρανό πολύ πριν φτάσουν στην εμβέλεια κρούσης της Ρωσίας. Σημαίνει επίσης πως τα πολεμικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο καταστροφής ακόμη και πριν σηκωθούν από το έδαφος.

Το μπράβο του Μπάιντεν για τα F-16 είναι μια φανταχτερή πτήση. Όλα έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ταραχής από την φαινομενική κάμψη των μυών. Αλλά είναι όλα τόσο παράλογα μάταια. Η Ουάσιγκτον δεν μπορεί καν να πληρώσει για την σπάταλη κυβέρνησή της, η οποία με τη σειρά της πετάει F-16 και πυραύλους σαν κομφετί.

Στρατιωτικά, οι Ρώσοι το έχουν καλύψει αυτό, ακριβώς όπως είχαν με κάθε άλλο υποτιθέμενο προηγμένο όπλο που οι δυτικοί στρατιωτικοί της τεχνολογίας-φετίχ έχουν διοχετεύσει στην Ουκρανία για να στηρίξουν το ναζιστικό καθεστώς τους στο Κίεβο.

Αν ο Μπάιντεν και τα υβριστικά δυτικά τσιράκια του είχαν ενσυναίσθηση, δεν τους πειράζει η ηθική, θα ακυρώνονταν ολόκληρος ο πόλεμος αντιπροσώπων στην Ουκρανία, γνωρίζοντας ότι ο πόλεμος δεν είναι κερδισμένος και ότι είναι πιθανόν να ξεφύγει από τον έλεγχο σε μια πυρηνική πυρκαγιά που θα τελειώσει τη Γη . Αλλά τότε, τι περιμένετε από τους ανθρώπους που χαϊδεύουν τους εαυτούς τους στην πλάτη σε μια σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα, ενώ δηλώνουν άσεμνα περισσότερα όπλα για την Ουκρανία;

Όχι, αυτοί οι τυφλοί, αυτοδικαίοι, αλαζονικοί ιμπεριαλιστές δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν να σκάβουν μια τρύπα για τους εαυτούς τους – και, το απεχθές, για εμάς τους υπόλοιπους. Τα δυτικά καθεστώτα και τα μέσα τους έχουν επενδύσει τόσο πολύ από τις ναρκισσιστικές, δόλιες και ψεύτικες εικόνες τους στην προσπάθεια να νικήσουν τη Ρωσία, που δεν ξέρουν πώς να συνθηκολογήσουν. Αλλά θα πρέπει να συνθηκολογήσουν, τελικά.

Ο κ. Μπάιντεν ενεργεί σκληρά και κλιμακώνει για άλλη μια φορά απερίσκεπτα τον πόλεμο με τη Ρωσία με την τελευταία του κίνηση για την αποστολή F-16. Αλλά είναι μια απελπισμένη ρίψη των ζαριών από έναν ηττημένο που θα θεωρηθεί ακόμη μεγαλύτερος χαμένος όταν τελικά οι μάρκες πέσουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail