Το Κίεβο σχεδιάζει να χτυπήσει την Κριμαία με ρουκέτες HIMARS και πυραύλους Storm Shadow

pixabay / 12019
Freepen.gr - Η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επιδρομές σε ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, με ρουκέτες HIMARS και πυραύλους Storm Shadow, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε συνεδρίαση του συμβουλίου του υπουργείου την Τρίτη.

«Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, η ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πλήγματα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, με HIMARS [ρουκέτες] και πυραύλους Storm Shadow», είπε.

Ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος τόνισε πως η χρήση αυτών των όπλων εκτός της ζώνης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα πυροδοτήσει άμεσα χτυπήματα από τη Ρωσία σε κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ουκρανία και θα συνεπαγόταν την πλήρη εμπλοκή των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στη σύγκρουση.

Επιπλέον, ο Σόιγκου σημείωσε ότι ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις προσπάθειές του να πραγματοποιήσει επιθέσεις νότια του Ντόνετσκ και στις περιοχές Ζαπορόζγιε και Ντόνετσκ, εμπλέκοντας τις επίλεκτες μονάδες του που έχουν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ καθώς και μεγάλο αριθμό όπλων που προμηθεύονται από τη Δύση.
 
"Από τις 4 Ιουνίου, ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει 263 επιθέσεις στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων. Χάρη στις ικανές, ανιδιοτελείς ενέργειες των μονάδων μας, απωθήθηκαν όλες και ο αντίπαλος δεν πέτυχε τους στόχους του", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail