Ο Πούτιν γνωρίζει τα πάντα για την επίθεση της Ουκρανίας στο πλοίο Ivan Khurs του ρωσικού ναυτικού

Φωτογραφία: kchf.ru
Πιστεύεται ότι το αναγνωριστικό πλοίο Ivan Khurs δέχτηκε επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα από το διάδρομο «grain deal», όπως συνέβη στην περίπτωση της έκρηξης της γέφυρας της Κριμαίας και των επιθέσεων με drone στη Σεβαστούπολη. Ως εκ τούτου, η συμφωνία σιτηρών θα πρέπει να αρθεί το συντομότερο δυνατό. Υποτίθεται πως αυτό υπολόγιζαν οι εγκέφαλοι της επίθεσης στο ρωσικό πολεμικό πλοίο.

Lyuba Lulko - english.pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Επίθεση σε ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο στα ανοικτά των τουρκικών ακτών

Το πρωί της 24ης Μαΐου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν στο αναγνωριστικό πλοίο Ivan Khurs του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα. Η Ουκρανία χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα, αλλά η επίθεση απέτυχε, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Λέγεται ότι το πλοίο εκτελούσε έργα για τη διασφάλιση της ασφάλειας του Turkish Stream και των αγωγών φυσικού αερίου Blue Stream που εκτείνονται 140 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βοσπόρου στην οικονομική ζώνη της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα drones καταστράφηκαν με τη βοήθεια των όπλων του πλοίου. Επέστρεψε στη βάση της Σεβαστούπολης στις 26 Μαΐου χωρίς ορατές ζημιές.

Επίθεση στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία

Η επιλογή του τόπου της επίθεσης δεν ήταν τυχαία. Αναμφίβολα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καθοδηγήθηκαν από οδηγίες από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες.

Η Τουρκία διεξάγει το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 28 Μαΐου. Ο εν ενεργεία πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να κερδίσει.

Ο αντίπαλός του, ο φιλοδυτικός προστατευόμενος Kemal Kılıçdaroğlu, δήλωσε πρόσφατα πως θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία εάν αναλάβει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος. Η προεκλογική του εκστρατεία βασίζεται στην αντίθεση με την πολιτική του Ερντογάν, ο οποίος «σέρνεται στα γόνατα στον Πούτιν».

Ο Ερντογάν και οι υποστηρικτές του λένε ότι οι συμφωνίες με τη Ρωσία (στρατιωτικές, πυρηνικές, τουρισμός, συμφωνίες σιτηρών) είναι επωφελείς για την τουρκική οικονομία καθώς συμβάλλουν στον περιορισμό των Κούρδων εξτρεμιστών στη Συρία και διασφαλίζουν την κυριαρχία της Τουρκίας.

Εάν ο Ερντογάν κερδίσει τις εκλογές, οι συνέπειες είναι σαφείς — η Τουρκία θα απομακρυνθεί από τη Δύση και θα στραφεί «προς τα ανατολικά».

Η συμφωνία σιτηρών φταίει;

Στη Ρωσία, ακούστηκαν φωνές που έλεγαν πως το Ivan Khurs δέχτηκε επίθεση από το διάδρομο της συμφωνίας σιτηρών — όπως στην περίπτωση της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας και των επανειλημμένων επιθέσεων με drone στη Σεβαστούπολη. Ως εκ τούτου, η Ρωσία θα πρέπει να ακυρώσει επειγόντως τη συμφωνία. Σε αυτό υπολόγιζαν οι εγκέφαλοι της επίθεσης στο ρωσικό πολεμικό πλοίο.

Η συμφωνία για τα σιτηρά είναι πολύ επωφελής για την Τουρκία: η Τουρκία μεταπωλεί τόσο τα δημητριακά όσο και τα προϊόντα σιτηρών, όπως τα ζυμαρικά. Η Άγκυρα αποκτά έτσι κέρδη σε ξένο νόμισμα που πάντα χρειάζεται η Τουρκία.

Η Μόσχα υποχωρεί στα αιτήματα του Ερντογάν για παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά κάθε φορά — η Ρωσία έτσι δίνει το credit στην Τουρκία για αυτό που κάνει για τη Ρωσική Ομοσπονδία υπό τις συνθήκες πλήρους κυρώσεων.

Εάν η Ουκρανία χάσει αυτό το κανάλι εξαγωγής σιτηρών, δε θα συμβεί τίποτα τρομερό για το Κίεβο (υπάρχουν και άλλα διαθέσιμα κανάλια). Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκομιδή της Ουκρανίας φέτος θα είναι μικρότερη στο πλαίσιο της απώλειας εδαφών. 

Μαύρη Θάλασσα υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας

Εάν η Μόσχα είχε αποχωρήσει από τη συμφωνία λίγες μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών, θα είχε πλήξει τον Ερντογάν. Με τη σειρά της, η Ουκρανία θα είχε κερδίσει την ευκαιρία να αποκτήσει περισσότερα όπλα για τον εαυτό της και κυρώσεις κατά της Μόσχας από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Kılıçdaroğlu.

Υπάρχουν άλλα κίνητρα για την επίθεση:

- Δείξτε στη Ρωσία ότι ο Turkish Stream μπορεί επίσης να καταστραφεί, όπως ο Nord Stream.

- Δείξτε σε όλους πως η Ουκρανία θα μπορούσε να επιτεθεί σε οποιαδήποτε πλοία του «επιτιθέμενου» και των «χορηγών» του στα ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, εάν το Κίεβο το κρίνει απαραίτητο.

Όλες οι ιστορίες που απαιτούν άμεση απάντηση από το Κρεμλίνο έχουν συνήθως μια πληθώρα παγίδων. Μερικές φορές οι ενέργειες της ηγεσίας φαίνονται ανεπαρκείς, αργές και μη δημιουργικές στους Ρώσους.

Ωστόσο, ο πρωταρχικός στόχος του Πούτιν είναι να κερδίσει τον πόλεμο ενάντια στο ΝΑΤΟ, το στρατιωτικό δυναμικό του οποίου είναι δέκα φορές ανώτερο από τον ρωσικό στρατό, πόσο μάλλον η σύγκριση σε οικονομικές δυνατότητες (δεκάδες και δεκάδες φορές ανώτερη). Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη πως οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις στη Ρωσία, συχνά διεθνικές, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένες με την στρατιωτική επιχείρηση. Θα κάνει τα πάντα για να έρθει σε συμφωνία με τη Δύση.

Ως εκ τούτου, υπάρχει τεράστιος όγκος εργασίας σε εξέλιξη στους BRICS, τον ΟΠΕΚ, την EAEU, τον SCO και ούτω καθεξής, για να αλλάξουν απολύτως όλα όσα αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος την ορατή ζωή μας. Το τίμημα του λάθους είναι υψηλό - η Ρωσία μπορεί να εξαφανιστεί ως πολιτισμός.

Η επίθεση στο αναγνωριστικό πλοίο Ivan Khurs του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα δεν αποτελεί πρόκληση μόνο για τη Ρωσία και την Τουρκία. Αυτό είναι ένα μικρό παζλ στη μεγάλη εικόνα του μεταβαλλόμενου κόσμου, μια διαδικασία που διοικεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail