Ο Σερβικός Στρατός έστειλε αίτημα στην KFOR να προστατεύσει τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια

Φωτογραφία: Tanjug video
Freepen.gr - Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Milan Mojsilović, δήλωσε σήμερα ότι έστειλε αίτημα στη διοίκηση της KFOR να λάβει επείγοντα μέτρα για την προστασία του σερβικού λαού και του δικαιώματός του στην επιβίωση, και πρόσθεσε ότι οι σερβικές ένοπλες είναι έτοιμες να ενεργήσουν σύμφωνα με το Σύνταγμα της Σερβίας και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, εάν λάβει εντολή από τον Ανώτατο Διοικητή του Προέδρου της Σερβίας, Aleksandar Vučić, να εκτελέσει πλήρως όλα τα καθήκοντα σε σχέση με τη συνολική κρίση ασφαλείας.

Ο Μοϊσίλοβιτς είπε πως ο σερβικός λαός στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια υπέστη ένα τρομερό πογκρόμ από το καθεστώς των προσωρινών ιδρυμάτων του Πρωθυπουργού της Πρίστινα, Aljbin Kurti, και ότι το φταίξιμό τους βρίσκεται μόνο στα ονόματά τους και στο γεγονός πως δε θέλουν να φύγουν τις εστίες τους.

* πληροφορίες tanjug.rs

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail