Η Γερμανία υπογράφει μακροπρόθεσμη συμφωνία LNG των ΗΠΑ για την αντικατάσταση του ρωσικού αερίου

pixabay / djedj
Freepen.gr -
Η κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία της Γερμανίας Securing Energy for Europe (Sefe) υπέγραψε 20ετή συμφωνία με την Venture Global LNG για την εισαγωγή 2,25 εκατομμυρίων τόνων LNG ετησίως από το τρίτο έργο της Venture Global, CP2 LNG, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θέλει να εξασφαλίσει φυσικό αέριο μετά τη διακοπή των παραδόσεων από τη Ρωσία.

H Sefe, που ανήκει εξ ολοκλήρου στη γερμανική κυβέρνηση, δημιουργήθηκε πέρυσι αφού η Γερμανία έσωσε μια πρώην μονάδα της Gazprom που είχε απαλλοτριώσει τον Απρίλιο με δάνειο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Η Gazprom Germania μετονομάστηκε σε Securing Energy for Europe GmbH (Sefe), για να εξασφαλίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό στη Γερμανία και την Ευρώπη, δήλωσε η κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Venture Global LNG, η SEFE κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αποστολή μας να εξασφαλίσουμε ενέργεια για Γερμανούς και Ευρωπαίους πελάτες και να ανταποκριθούμε στην ενεργειακή ζήτηση της περιοχής», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sefe, Egbert Laege, σχολιάζοντας τη συμφωνία.

«Η Γερμανία ενήργησε αποφασιστικά για να διαφοροποιήσει το ενεργειακό της χαρτοφυλάκιο και το LNG θα είναι ζωτικό μέρος αυτού του μείγματος καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια ενώ ταυτόχρονα προωθεί την περιβαλλοντική πρόοδο», δήλωσε ο Mike Sabel, Διευθύνων Σύμβουλος της Venture Global LNG.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail