Η Luftwaffe του ΝΑΤΟ περισσότερο από έναν απόηχο της ναζιστικής επιχείρησης Barbarossa

Photo: Public domain
Η στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ πραγματοποιεί τις μεγαλύτερες ασκήσεις της πολεμικής αεροπορίας που έγιναν ποτέ από τότε που δημιουργήθηκε το μπλοκ πριν από 74 χρόνια. Από τις 12 έως τις 23 Ιουνίου, η γερμανική Luftwaffe ηγείται της μαζικής κινητοποίησης σε όλα τα εδάφη της Βαλτικής και την Κεντρική Ευρώπη σε μια απροκάλυπτη πρόκληση προς τη Ρωσία.

Finian Cunningham - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν τα περισσότερα πολεμικά αεροσκάφη από τους 25 συμμετέχοντες εταίρους του ΝΑΤΟ. Αλλά η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα για τις ασκήσεις.

Το ακόμη πιο προκλητικό, η ημερομηνία για τις λεγόμενες ασκήσεις Air Defender 23 είναι η 82η επέτειος της Επιχείρησης Barbarossa. Στις 21 Ιουνίου 1941, η ναζιστική Γερμανία και οι σύμμαχοί της στον Άξονα εξαπέλυσαν τη μεγαλύτερη στρατιωτική εισβολή στην ιστορία, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτή η εισβολή αποδείχθηκε στρατιωτική καταστροφή για τη Γερμανία, προαναγγέλλοντας την ιστορική της ήττα σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, μαζί με φρικτά δεινά και εκατομμύρια θανάτους.

Δεν είναι μόνο οι ημερομηνίες που δίνουν μια απίστευτα ζοφερή ηχώ. Ο απαίσιος συμβολισμός σήμερα του γερμανικού balkenkreuz (Τευτονικός σταυρός) που απεικονίζεται σε πολεμικά αεροπλάνα που πετούν κοντά στα σύνορα της Ρωσίας ενισχύεται από τη συμμετοχή πολλών από τους πρώην συμμάχους του Τρίτου Άξονα σήμερα. Η Φινλανδία και τα εδάφη της Βαλτικής ήταν ο σταθμός για το γενικό σχέδιο του Χίτλερ να κατακτήσει τη Ρωσία και να πραγματοποιήσει την Τελική Λύση της γενοκτονικής εξόντωσης.

Εν τω μεταξύ, στο έδαφος στην Ουκρανία, γερμανικά άρματα μάχης Leopard που φέρουν επίσης το balkenkreuz σφυροκοπούν σήμερα ρωσικές δυνάμεις από το ουκρανικό έδαφος, το οποίο χρησίμευσε επίσης ως δρόμος εισβολής για την επιχείρηση Barbarossa. Μέχρι στιγμής, πολλά από αυτά τα σύγχρονα γερμανικά τανκς έχουν καταστραφεί στις σημερινές μάχες, κάτι που δεν προοιωνίζεται καλά για την ουκρανική αντεπίθεση που χορηγεί το ΝΑΤΟ.

Φυσικά, το Air Defender 23 ωχριά σε σύγκριση με την κλίμακα του 1941. Τα πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που πετούν σε ασκήσεις πάνω από τη Γερμανία και τη Βαλτική είναι 250 με συνολικό στρατιωτικό προσωπικό 10.000 που συμμετέχει. Στην επιχείρηση Barbarossa, ο αριθμός των αεροσκαφών ήταν τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερος και περιλάμβανε έως και 4 εκατομμύρια βοηθητικούς στρατιώτες. Ωστόσο, ο συμβολισμός είναι εμφανής και συγκλονιστικός για όποιον έχει έντονη αίσθηση της ιστορίας. Παραδόξως, κανένα δυτικό μέσο δεν έχει κάνει καμία ιστορική αναφορά στη  επιχείρησηΜπαρμπαρόσα, ούτε εν συντομία. Και πάλι, αυτό δεν είναι τόσο εκπληκτικό αν σκεφτεί κανείς ότι ο ρόλος των δυτικών μέσων ενημέρωσης είναι να προπαγανδίζουν αυτόν τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Και δεν είναι απλώς μια απλή συμβολική ιστορική ηχώ, αν και φρικτό είναι από μόνο του. Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ μιλούν όλο και πιο ανοιχτά για τον στόχο της «συντριβής της Ρωσίας». Η αεροπορική κινητοποίηση το δεκαπενθήμερο των ασκήσεων τιμολογείται ως πρόβα επιθετικών σεναρίων κατά της Ρωσίας.

Η χρονική στιγμή της χερσαίας επίθεσης υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στην Ουκρανία σε συνδυασμό με την άνευ προηγουμένου ανάπτυξη αεροπορικής ενέργειας αυτή την εβδομάδα έχει τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης για να εκτοξεύσει τον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων.

Η ανάπτυξη πολεμικών αεροσκαφών με πυρηνική ικανότητα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ συνοδεύεται από την κίνηση της Ρωσίας να εγκαταστήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη γειτονική Λευκορωσία δίπλα στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής. Η Μόσχα και το Μινσκ καταδικάζονται απερίφραστα από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης για αυτή την κίνηση. Αλλά δεν γίνεται σχεδόν καμία αναφορά από τα ίδια μέσα ενημέρωσης για τα εκατοντάδες τακτικά πυρηνικά που έχει τοποθετήσει η Ουάσιγκτον στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Τουρκία. Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα θα περιλαμβάνουν την επανάληψη του ξεκινήματός τους εναντίον της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Σε μια εποχή που η Ουάσιγκτον και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα πρέπει να διερευνούν επειγόντως τη διπλωματία για να αποκλιμακώσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, η συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τροφοδοτεί εγκληματικά όλο και περισσότερες συγκρούσεις. Η σκηνοθεσία του Air Defender 23 και ο διακηρυγμένος στόχος του να επιδείξει δύναμη στη Ρωσία είναι μια απερίσκεπτη πορεία προς την άβυσσο. Μια ελίτ δυτική πολιτική τάξη υποκινεί τον πόλεμο παρά την αυξανόμενη αντίθεση της Δυτικής κοινής γνώμης στην αμείλικτη στρατιωτική υποστήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία.

Μια τέτοια διπλωματική προσπάθεια βασίζεται, ωστόσο, στη μάταιη υπόθεση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ ενδιαφέρονται να βρουν μια πολιτική λύση με τη Ρωσία. Αλλά προφανώς, οι δυτικές δυνάμεις δεν ενδιαφέρονται για αυτό. Έχουν κίνητρο να νικήσουν τη Ρωσία.

Αυτή την εβδομάδα, ο αρχηγός του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε για νίκη επί της Ρωσίας κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον. Αλλού, στο Παρίσι, οι Γάλλοι, Γερμανοί και Πολωνοί ηγέτες είπαν ρητά πως ο στόχος του πολέμου στην Ουκρανία είναι να «συντρίψει τη Ρωσία».

Όταν δημιουργήθηκε η συμμαχία του ΝΑΤΟ το 1949 – ήταν μόλις τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή του Τρίτου Ράιχ κυρίως από τον Κόκκινο Στρατό της Σοβιετικής Ένωσης. Το μπλοκ δημιουργήθηκε από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο μαζί με τα απομεινάρια της ναζιστικής Γερμανίας και των Ευρωπαίων συνεργατών της με σκοπό να πολεμήσουν τον επόμενο πόλεμο εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Με τον όρο «επόμενος πόλεμος» εννοούμε πραγματικά τη συνέχιση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 και το υποτιθέμενο τέλος του πέντε δεκαετιών Ψυχρού Πολέμου δεν παρήγαγαν παγκόσμια ειρήνη. Μακριά από αυτό. Οι πόλεμοι του ΝΑΤΟ πολλαπλασιάστηκαν και τώρα τελικά συγκλίνουν στη Ρωσία. Αυτό συμβαίνει επειδή η αποστολή του ΝΑΤΟ αφορούσε πάντα μια επιθετική προβολή της δυτικής ιμπεριαλιστικής ισχύος. Η αδιάκοπη επέκταση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από το 1991 μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας είναι απόδειξη αυτού.

Η Σοβιετική Ένωση δεν ήταν στην πραγματικότητα ο οριστικός εχθρός του δυτικού ιμπεριαλισμού. Ο οριστικός εχθρός μπορεί να προσδιοριστεί ως κάθε έθνος που δεν προσκυνά ως υποτελές προκειμένου το δυτικό κεφάλαιο να έχει το ελεύθερο όριο για ανελέητη εκμετάλλευση. Η Ρωσία, η Κίνα και τα άλλα έθνη που δε συμμορφώνονται με την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ «παγκόσμια τάξη» θεωρούνται αναγκαστικά εχθροί που πρέπει να στοχοποιηθούν, να τους επιβληθούν κυρώσεις, να απειληθούν και τελικά να νικηθούν. Η ιστορία βρίσκεται ξανά σε αυτό το εγγενές και καταναγκαστικό στάδιο του πολέμου.

Η Ναζιστική Γερμανία ήταν ένας δυτικός ιμπεριαλιστικός σκύλος επίθεσης του οποίου η αποστολή ήταν να λεηλατήσει βάρβαρα τη Σοβιετική Ένωση για λογαριασμό των δυτικών καπιταλιστικών δυνάμεων, που είχαν χρηματοδοτήσει κρυφά και συχνά απροκάλυπτα τη δημιουργία της γερμανικής πολεμικής μηχανής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 και των αρχών της δεκαετίας του '40. Η Ford, η General Motors, η DuPont, η IBM, η Wall Street Banks και η Bank of England, ήταν μόνο μερικοί από τους βιομηχανικούς εταίρους και χρηματοδότες των Ναζί. Η μετέπειτα προσωρινή συμμαχία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Σοβιετικής Ένωσης ήταν απλώς μια πρόσφορη διευθέτηση για τη Δύση για να εξαλείψει το γερμανικό σκυλί επίθεσης που είχε αδικήσει τις δικές της φιλοδοξίες.

Όταν αυτός ο πόλεμος τελείωσε (ή ακριβέστερα, συνελήφθη), ήταν τότε πίσω στην πραγματική αυτοκρατορική δουλειά της επιδίωξης εχθροπραξιών με άλλα μέσα κατά της Μόσχας, προκειμένου να εξαλειφθεί οποιοδήποτε διεθνές γεωπολιτικό εμπόδιο στο δυτικό ιμπεριαλισμό, καθώς και να εκμεταλλευτεί τα μεγαλύτερα γήινα αποθέματα φυσικών πόρων στο ρωσικό έδαφος.

Υπό αυτή την προοπτική, τα σχέδια «lebensraum» του Χίτλερ για τη ρωσική κατάκτηση απλώς καταλήφθηκαν από τις δυτικές δυνάμεις που – χάρη στη δυτική εξαπάτηση των μέσων ενημέρωσης και τον ρεβιζιονισμό – ήταν επιδέξια σε θέση να διαλύσουν τον εγκληματικό ιμπεριαλισμό τους με μια πρόσοψη «δημοκρατίας», «ανθρώπινων δικαιωμάτων», «νόμου και τάξης», και αργότερα, «τάξης βασισμένη σε κανόνες».

Εν ολίγοις, οι διαρκώς κορυφαίες πολεμικές κινήσεις του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας αποτελούν συνέχεια της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα και όχι απόηχο. Το Air Defender 23 ακούγεται πιο ευχάριστο – όπως συμβαίνει με τόσες δυτικές ρητορικές και κοινοτοπίες.

Η Agnes Strack-Zimmerman, η πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του κοινοβουλίου της Γερμανίας, φέρεται να είπε σχετικά με τις πολεμικές ασκήσεις Air Defender 23 αυτή την εβδομάδα: «Η ιστορία μας πρόλαβε. Έχουμε έναν θερμό πόλεμο στην Ουκρανία».

Αυτή η πολεμοχαρής Γερμανίδα πολιτικός φαινόταν να αγνοεί πόσο βαθιά θα μπορούσαν να ερμηνευθούν τα λόγια της. Αυτή, όπως και άλλοι δυτικοί πολιτικοί, ειδικοί και μέσα ενημέρωσης, απεικονίζει τη σύγκρουση στην Ουκρανία με παραμυθένια απλότητα ως «άμυνα ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα».

Χωρίς αμφιβολία, αν βρίσκονταν εκεί, ο Τζόζεφ Γκέμπελς, ο Χέρμαν Γκέρινγκ και ο Αδόλφος Χίτλερ θα επευφημούσαν για την ενσάρκωσή τους στο ΝΑΤΟ – αν και 82 χρόνια [πολύ] αργότερα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail