Ένα από τα ισχυρότερα πολεμικά πλοία στον κόσμο: Το Αιγυπτιακό Ναυτικό παραλαμβάνει τη δεύτερη φρεγάτα MEKO A-200

Freepen.gr - Την Παρασκευή 26 Μαΐου, η ThyssenKrupp Marine Systems παρέδωσε τη δεύτερη φρεγάτα MEKO A-200 EN στο Πολεμικό Ναυτικό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου από τις τέσσερις που έχουν παραγγελθεί.

Η τελετή που έλαβε χώρα στο Bremerhaven, στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του ναυτικού της Αιγύπτου και της Γερμανίας, περιελάμβανε και την ονοματοδοσία του πλοίου. Ο Ανώτατος Διοικητής του Αιγυπτιακού Ναυτικού, Υποστράτηγος Ashraf Ibrahim Atwa, ονόμασε το πλοίο "Al-Qahar".

Ο αντιναύαρχος Atwa δήλωσε: «Αυτό το έργο είναι ένα πρότυπο για πολλές χώρες που πρέπει να ακολουθήσουν στον τομέα της κοινής στρατιωτικής εκβιομηχάνισης. Σήμερα, με την παράδοση της φρεγάτας Qahar, το έργο μας έφτασε στα μισά του δρόμου».

Η MEKO A-200 EN είναι ένα από τα πιο ισχυρά πολεμικά πλοία σε υπηρεσία σήμερα στην κατηγορία του. Τα πλοία επόμενης γενιάς έχουν μήκος πάνω από 121 μέτρα, πλάτος 16 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα άνω των 29 κόμβων. Με stealth σχεδιασμό, η φρεγάτα προορίζεται για την ανάληψη του ρόλου της νέας κεντρικής πλατφόρμας μάχης του Αιγυπτιακού Ναυτικού. Κάθε πλοίο θα έχει ένα ευρύ φάσμα αμυντικών και επιθετικών δυνατοτήτων.

Συνολικά, η Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου παρήγγειλε τέσσερα δομικά πανομοιότυπα πλοία, με τις πρώτες τρεις μονάδες να παράγονται στη Γερμανία και την τέταρτη να ναυπηγείται από την Alexandria Shipbuilding Company στην Αίγυπτο.

Η φρεγάτα θα είναι βαριά οπλισμένη με κύριο πυροβόλο Leonardo 127/64 LW 127 mm (πιθανόν με πυρομαχικά VULCANO), 16 γαλλικούς πυραύλους κατά πλοίων MM-40 Exocet block 3 και 32 VL MICA NG κάθετους πυραύλους επιφανείας-αέρος VLS MBDA.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail