Η Ρωσία ακρωτηριάζει την αντεπίθεσή της Ουκρανίας: Βομβαρδίζει τη βάση MiG-29 μετά από εκείνη των Su-24MR

Freepen.gr - Τη νύχτα της 9ης προς 10η Ιουνίου, η Ρωσία πραγματοποίησε μια πυραυλική επίθεση με τη μέγιστη δύναμη στην αεροπορική βάση Mirgorod στην περιφέρεια Πολτάβα, έδρα της 40ης Ταξιαρχίας Τακτικής Αεροπορίας που πετούν μαχητικά MiG-29.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία βομβάρδισε τη βάση με πυραύλους Iskander-M (βαλλιστικούς) και Iskander-K (πύραυλοι κρουζ) και drones αυτοκτονίας Geran-2.

Αναφέρθηκε ότι η Ρωσία εκτόξευσε συνολικά 8 πυραύλους εδάφους-αέρος και 35 drones Geran-2 από την ανατολική ακτή της Αζοφικής Θάλασσας. Μερικοί από τους πυραύλους και τα drones κατευθύνθηκαν σε στόχους στις περιοχές της Οδησσού και του Χάρκοβο.

Ο επικεφαλής της περιοχής της Πολτάβα Ντμίτρο Λούνιν ανέφερε ότι η επίθεση κατέστρεψε την υποδομή του αεροδρομίου και άλλο εξοπλισμό, τον οποίο δεν διευκρίνισε.

Σύμφωνα με πηγές, δύο ισχυρές εκρήξεις καταγράφηκαν από δορυφόρους της NASA στις 3:39 τα ξημερώματα στο έδαφος της αεροπορικής βάσης Μίργκοροντ. Αναφερόμενοι στο σχέδιο της αεροπορικής βάσης και στις συντεταγμένες των εκρήξεων στις δορυφορικές εικόνες, φαίνεται πως χτυπήθηκαν οι υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πυρομαχικών.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραύλους Iskander όταν χρειάζεται να χτυπήσει έναν στόχο δυνατά και με βεβαιότητα. Το Iskander-M είναι ένας ημιβαλλιστικός πύραυλος που αλλάζει συνεχώς την τροχιά του. Επιπλέον, φτάνει σε υπερηχητική ταχύτητα κατά την τελική φάση της τροχιάς του.

Ως εκ τούτου, ο πύραυλος δεν μπορεί να αναχαιτιστεί, έχει μεγάλη διείσδυση και καταστροφική ισχύ, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικά κατάλληλο για την καταστροφή υπόγειων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων.

Το Iskander-Ka είναι ένας πύραυλος κρουζ χαμηλής παρατήρησης, ακριβείας και δύσκολα αναχαιτιζόμενος. Ωστόσο, η χαμηλή του ταχύτητα το καθιστά κατάλληλο για επίθεση σε επιφανειακούς στόχους.

Η ρωσική επίθεση στην αεροπορική βάση της Πολτάβα ήταν η τρίτη αντεπίθεση. Νωρίτερα έπληξε δύο βάσεις της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας που χρησιμοποιούνταν από βομβαρδιστικά Su-24MR, τις πλατφόρμες που εκτοξεύουν βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow.

* πληροφορίες defense-arabic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail