Η Ιαπωνία χρειάζεται ρωσική ενέργεια-Mitsui

Sputnik/Vitaliy Ankov
Freepen.gr -
Ο ιαπωνικός εμπορικός οίκος Mitsui & Co δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί από το έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου Sakhalin-2 (LNG) στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, λόγω της σημασίας του για την εξασφάλιση σταθερού ενεργειακού εφοδιασμού, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ανώτερος εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος Toru Matsui.

"Δεν έχουμε κανένα σχέδιο να βγούμε από το έργο αυτή την στιγμή", εξήγησε σε ετήσια γενική συνέλευση, προσθέτοντας πως το έργο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τις λειτουργίες και συνεχίζει να προμηθεύει την Ιαπωνία με υπερψυγμένα καύσιμα.

"Αποφασίσαμε πέρυσι να διατηρήσουμε το μερίδιό μας στο Sakhalin-2 Μετά από διαβούλευση με την ιαπωνική κυβέρνηση, καθώς το έργο προμηθεύει περίπου το 9% των εισαγωγών ΥΦΑ [LNG] της Ιαπωνίας", ανέφερε η εκτελεστική εξουσία.

Η Mitsui, μαζί με τη Mitsubishi, διατήρησαν το συνδυασμένο μερίδιο 22,5% στο έργο, ακόμη και όταν δυτικές μεγάλες εταιρείες όπως η British Shell επέλεξαν να εγκαταλείψουν το Sakhalin-2 μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Άλλοι ασιατικοί μακροπρόθεσμοι αγοραστές ΥΦΑ του έργου Sakhalin-2, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας, συνέχισαν να εισάγουν φυσικό αέριο από την επιχείρηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail