Η Δύση συνεχίζει να αντιστέκεται στη δίκαιη έρευνα για δολιοφθορά στο Nord Stream — Ρώσος διπλωμάτης

ΑΡ Photo/Μichael Sohn
Freepen.gr -
Οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να αντιστέκονται πλήρως σε μια διαφανή διεθνή έρευνα για τις επιθέσεις δολιοφθοράς στους αγωγούς Nord Stream, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός-Σύμβουλος της ρωσικής πρεσβείας στις ΗΠΑ Αντρέι Λέντενεφ.

«Είναι επίσης χρήσιμο να αναλογιστούμε τους λόγους για τους οποίους η συλλογική Δύση αρνείται πεισματικά να ξεκινήσει μια διαφανή και αντικειμενική διεθνή έρευνα υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαλτική Θάλασσα. Καθώς και να αποσαφηνιστεί ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών στο περιστατικό με τους αγωγούς, με την Ουάσιγκτον να είναι ο βασικός δικαιούχος της αναμόρφωσης της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας», είπε o Λέντενεφ, προσθέτοντας ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν προσπάθησαν ποτέ καν να κρύψουν την εχθρική στάση τους απέναντι στο Nord Stream και απείλησαν ωμά την υποδομή φυσικού αερίου.

Η Wall Street Journal ανέφερε την Τρίτη πως η CIA προειδοποίησε την κυβέρνηση του Κιέβου να μην επιτεθεί στους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2 και προσπάθησε να αποτρέψει τους Ουκρανούς από ένα τέτοιο βήμα.

Σχολιάζοντας το ρεπορτάζ, ο Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε τη σιωπή των γραμματέων Τύπου του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Μια τέτοια «συγκράτηση» είναι απολύτως ασυνήθιστη για τους αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι τείνουν να μην χάνουν την ευκαιρία να διαδίδουν υπαινιγμούς για τη χώρα μας, παραδοσιακά - με το ύφος των «πολύ πιθανών» κατηγοριών, χωρίς να παρέχουν κανένα στοιχείο», είπε ο Λέντενεφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail