Οι ΗΠΑ θέλουν να προμηθεύσουν συστήματα αεράμυνας στους Κούρδους Peshmerga μετά από πυραυλικές επιθέσεις

Freepen.gr - Οι Αμερικανοί νομοθέτες επιδιώκουν να ενισχύσουν με συστήματα αεράμυνας τους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ, αφού η περιοχή χτυπήθηκε από μια σειρά επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ιράν και την Τουρκία.

Την Τετάρτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε μια τροπολογία του Ρεπουμπλικανό βουλευτή Ντον Μπέικον που θα υποστήριζε τη μεταφορά συστημάτων αεράμυνας στους Ιρακινούς Κούρδους Πεσμεργκά. Η ψηφοφορία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης του Νόμου περί Εθνικής Άμυνας του 2024 (NDAA), ετήσιας νομοθεσίας που καθορίζει τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου.

Ο Bacon είπε στο Middle East Eye πως το μέτρο είχε «ισχυρή δικομματική υποστήριξη», προσθέτοντας ότι «θα κατευθύνει την αμερικανική κυβέρνηση να προετοιμάσει και να εφαρμόσει ένα σχέδιο δράσης για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των κουρδικών δυνάμεων Peshmerga και των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ για να αμυνθούν από ιρανικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα συστήματα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail