Η φήμη του Μπάιντεν εξαρτάται από την αντεπίθεση του Κιέβου - Politico

facebook.com/WhiteHouse
Freepen.gr - Η μελλοντική στρατιωτική υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς την Ουκρανία και η φήμη του προέδρου Τζο Μπάιντεν εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα της αντεπίθεσης του Κιέβου κατά των ρωσικών δυνάμεων, ανέφεραν ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Politico.

Ο Λευκός Οίκος «παρακολουθεί με αγωνία» τις προσπάθειες του Κιέβου να ανακαταλάβει εδάφη που έχασε από τη Ρωσία, ανέφερε το αμερικανικό πρακτορείο την Πέμπτη.

Εάν η αντεπίθεση πετύχει, η Ουκρανία θα μπορεί να υπολογίζει σε πρόσθετη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, αλλά αν αποτύχει, η δυτική υποστήριξη μπορεί να στερέψει, με το Κίεβο να αντιμετωπίζει εκκλήσεις να βρει μια ταχεία διπλωματική λύση στη σύγκρουση γράφει το δημοσίευμα.

Πέντε αμερικανοί αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Politico υπό τον όρο της ανωνυμίας, αναγνώρισαν ότι δεν ήταν σίγουροι εάν οι νομοθέτες θα ψήφιζαν για περισσότερη βοήθεια στην κυβέρνηση του προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι όταν εξαντληθούν τα κονδύλια που εγκρίθηκαν πέρυσι. Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τυχόν πισωγυρίσματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) για να εκτροχιάσουν τις προσπάθειες των Δημοκρατικών να ενισχύσουν τη στρατιωτική βοήθεια, επεσήμαναν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ουάσιγκτον είναι όλο και πιο δυσαρεστημένη για τις ουκρανικές επιθέσεις εντός της Ρωσίας, όπως μια απόπειρα επίθεσης με drone στο Κρεμλίνο στις αρχές Μαΐου και τις δολοφονίες του στρατιωτικού μπλόγκερ Vladlen Tatarsky και της δημοσιογράφου Darya Dugina. Αυτές οι κινήσεις του Κιέβου οδήγησαν σε «αρκετές ιδιωτικές, αυστηρές νουθεσίες στα διπλωματικά κανάλια», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail