Η Rosatom θέλει να μετέχει στην κατασκευή και του δεύτερου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία

rosatom.ru
Freepen.gr - Η ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας (NPP) στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Σινώπης, δήλωσε στο TASS την Τετάρτη ο διευθυντής της Akkuyu Nuclear JSC για τον Οργανισμό Κατασκευών και Παραγωγής, Denis Sezemin.

"Εμείς στη Rosatom State Corporation είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις από την Τουρκία. Έχουμε ήδη πετύχει πολλά στην ανάπτυξη του τουρκικού πυρηνικού τομέα. Η Rosatom είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε αυτό το εγχείρημα. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από την Τουρκία", είπε.

Σύμφωνα με τον Σαλίχ Σάρι, επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης Πυρηνικών Υποδομών στο Τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, η Τουρκία διαπραγματεύεται με τη Ρωσία και τη Νότια Κορέα για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην επαρχία Σινώπης στον Εύξεινο Ποντο.

Οι τουρκικές αρχές δήλωσαν νωρίτερα ότι οι διαπραγματεύσεις για αυτό το έργο αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail