Μυστήριο με το ποιος ελέγχει το Rostov-on-Don. Κυβέρνηση, PMC Wagner ή και οι δύο;

Freepen.gr - Στρατιωτικές θέσεις εγκαταστάθηκαν στους δρόμους της πόλης Rostov-on-Don κοντά στο αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας και άνθρωποι με στολές φαίνονται στους δρόμους δίπλα στο κτίριο του στρατιωτικού αρχηγείου.

Οι τοπικές αρχές ακύρωσαν όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις. Ο κυβερνήτης της περιοχής του Ροστόφ Βασίλι Γκολούμπεφ προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν σπίτι και να μην ταξιδεύουν στο κέντρο της πόλης.

Αποκλείστηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Μ4 στην περιοχή του Ροστόφ. Ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα εμφανίστηκε στην είσοδο της Μόσχας κατά μήκος της εθνικής οδού Ντον.

Στις 23 Ιουνίου, ο Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής της PMC Wagner, κατηγόρησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για πυραυλική επίθεση. Σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με ένα πυραυλικό χτύπημα ένα πίσω στρατόπεδο μαχητών της PMC. Ο Πριγκόζιν είπε ότι «ένας τεράστιος αριθμός μαχητών έχει σκοτωθεί» και απείλησε να «τα τακτοποιήσει όλα με το υπουργείο Άμυνας».

Εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είπαν πως οι δηλώσεις του Πριγκόζιν ήταν προβοκάτσια. Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να εκτελεί καθήκοντα στη γραμμή επαφής με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Ο στρατηγός του ρωσικού στρατού Σεργκέι Σουροβίκιν προέτρεψε τους μαχητές της PMC Wagner να σταματήσουν και να υποταχθούν στην ηγεσία της χώρας.

Ο Πριγκόζιν είχε συνομιλίες με τον στρατηγό Γιούνους-Μπεκ Γιεβκούροφ. Ένα βίντεο από τη συνάντησή τους αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Πιστεύεται ότι το βίντεο γυρίστηκε στο έδαφος του αρχηγείου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας στο Ροστόφ-ον-Ντον. Στο βίντεο, ο Prigozhin φαίνεται να περπατά με ένα κασκόλ τραβηγμένο στο πρόσωπό του. Ήταν οπλισμένος ενώ συνομιλούσε με εκπροσώπους των ομοσπονδιακών δυνάμεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail