Η Ινδία αναπτύσσει μια συστοιχία S-400 κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν

Freepen.gr - Η Ινδία έχει αναπτύξει (ίσως μόνιμα) μια πλήρη συστοιχία του συστήματος αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας S-400 στην αεροπορική βάση Bhuj Rudra Mata, στο Γκουτζαράτ, η οποία αποτελεί μέρος της Νοτιοδυτικής Αεροπορικής Διοίκησης της Ινδικής Αεροπορίας. Η βάση βρίσκεται μόλις 110 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Πακιστάν, και 315 χιλιόμετρα από το Καράτσι, που είναι οι δύο κύριες βάσεις της Πακιστανικής Αεροπορίας.

Η ανάπτυξη του συστήματος S-400 αποσκοπεί στην προστασία από επιθετικές αεροπορικές επιχειρήσεις μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν. Τα μαχητικά JF-17A/C και F-16 Block 52+ θα είναι οι κύριοι αντίπαλοι του συστήματος, με πιθανή βοήθεια από τα επιθετικά αεροσκάφη Mirage III/V ROSE, σε προληπτικό χτύπημα ή σενάριο πολέμου SEAD/DEAD, μαζί με πολλά άλλα μη επανδρωμένα συστήματα.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το defense-arabic.com, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το εύρος ανίχνευσης που φαίνεται στην εικόνα (600 χιλιόμετρα) είναι θεωρητικό και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από μια ποικιλία μεταβλητών, όπως η καμπυλότητα του εδάφους, οι συνθήκες εδάφους και ειδικά το ύψος του ιπτάμενου στόχου που πρόκειται να εντοπιστεί.

Ομοίως, το βεληνεκές εμπλοκής των 400 km (για έναν τύπο πυραύλου) είναι επίσης θεωρητικό και μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αργά κινούμενα, μη μαχητικά αεροσκάφη εμπορικών προδιαγραφών. Το βεληνεκές των S-400 εναντίον πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία συνδυάζουν χαμηλή διατομή ραντάρ RCS και υψηλή υπερηχητική ικανότητα ελιγμών είναι σημαντικά χαμηλότερο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail