Ο Μακρόν επιβεβαιώνει ότι τα συστήματα αεράμυνας SAMP / T έχουν παραδοθεί στην Ουκρανία

Ιταλικός Στρατός / Σύστημα αεράμυνας SAMP-T. Φωτογραφία αρχείου
Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι το γαλλο-ιταλικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα SAMP / T έχει παραδοθεί στην Ουκρανία και είναι έτοιμο για λειτουργία.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω, μαζί με τη συνάδελφό μου ( Ιταλίδα πρωθυπουργό) Georgia Meloni, πως το γαλλο-ιταλικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα SAMP / T έχει αναπτυχθεί στην Ουκρανία και είναι έτοιμο για λειτουργία», είπε ο Μακρόν, μιλώντας στο συνέδριο αεράμυνας στο περιθώριο της αεροπορικής έκθεσης Le Bourget.

Το Παρίσι έχει ήδη στείλει στην Ουκρανία έξι ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα TRF1 των 155 mm και δύο συστήματα αεράμυνας Crotale. Στην Ουκρανία εστάλησαν επίσης Mistral MANPADS και Milan ATGM, περίπου 60 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και αντιαρματικές νάρκες HDP-2A2. Εκτός από τα όπλα, η Γαλλία προμήθευσε στην Ουκρανία στολές, καύσιμα, οβίδες και φυσίγγια, κιτ πρώτων βοηθειών και ξηρά σιτηρέσια, χημική και βιολογική προστασία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail