Το υποβρύχιο Titan καταστράφηκε σε «καταστροφική έκρηξη», νεκροί και οι πέντε επιβαίνοντες

Freepen.gr - Το υποβρύχιο βαθέων υδάτων Titan που μετέφερε πέντε άτομα σε ένα ταξίδι προς το ναυάγιο του Τιτανικού βρέθηκε σε κομμάτια από μια «καταστροφική έκρηξη» που σκότωσε όλους τους επιβαίνοντες, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Αμερικανική Ακτοφυλακή, τελειώνοντας την πολυεθνική πενθήμερη έρευνα για το σκάφος.

Ένα ρομποτικό καταδυτικό όχημα που αναπτύχθηκε από ένα καναδικό πλοίο ανακάλυψε ένα πεδίο συντριμμιών από τον υποβρύχιο Τιτάνα το πρωί της Πέμπτης στον βυθό της θάλασσας περίπου 1.600 πόδια (488 μέτρα) από την πλώρη του Τιτανικού, 2 1/2 μίλια (4 χλμ.) κάτω από την επιφάνεια σε μια απομακρυσμένη γωνιά του Βόρειου Ατλαντικού, είπε στους δημοσιογράφους ο αντιναύαρχος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ Τζον Μάουγκερ.

 Το Titan, το οποίο εκμεταλλευόταν η εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, είχε χαθεί από τότε που έχασε την επαφή με το πλοίο υποστήριξης επιφανείας το πρωί της Κυριακής, περίπου μία ώρα και 45 λεπτά σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια δίωρη κατάδυση στο πιο διάσημο ναυάγιο του κόσμου.

Πέντε σημαντικά θραύσματα του Τιτάνα μήκους 6,7 μέτρων εντοπίστηκαν στο πεδίο των συντριμμιών που έμειναν από τη διάλυσή του, συμπεριλαμβανομένου του κώνου της ουράς του σκάφους και δύο τμημάτων του κύτους πίεσης, δήλωσαν αξιωματούχοι της ακτοφυλακής. Δεν έγινε αναφορά για το αν εντοπίστηκαν ανθρώπινα λείψανα.

«Το πεδίο των συντριμμιών εδώ συνάδει με μια καταστροφική κατάρρευση του οχήματος», είπε ο Μάουγκερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail